facebook

Пляжі порожні, а в санаторії хочуть зігнати пенсіонерів. Чому у Криму зірвано курортний сезон

У Криму фактично зірвано початок курортного сезону через коронавірус. Власники апартаментів і готелів кажуть, що у червні туристів майже не буде.

А “влада” півострова збирається заповнити порожні пансіонати й санаторії самими кримчанами.

На травневі свята всі пляжі, набережні півострова, незважаючи на сонячну погоду, були порожніми.

До 1 червня у Криму введено карантин, усі готелі та санаторії півострова закриті. Підходи до моря охороняють навіть козаки. чи відкриються готелі та пляжі у червні – невідомо. Незважаючи на те, що карантинні заходи на півострові пом’якшуються, щодня тут знаходять все нові і нові випадки короновірусу.

Причому дуже часто інфекцію на півострів завозять із Росії. Так, нещодавно у Саках виявили цілу сім’ю, заражену COVID-19. Всі вони повернулися з Москви, де проходили лікування у клініці. Уже у Криму в них з’явилися перші симптоми, і вони звернулися до лікаря.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Подібний випадок виявили у Феодосії. Кримчанка також приїхала з Росії, звернулася до лікаря, і аналіз на коронавірус дав позитивний результат.

Всі, хто бронював, відмовилися
Самі жителі півострова, які здають житло туристам, власники невеликих апартаментів і готелів панікують – вони вважають, що цей туристичний сезон вже зірвано, і якщо їм вдасться хоч щось заробити у другій половині літа, то це буде щастя.

“У мене на травневі замовляли житло ще взимку. Але щойно почався цей коронавірус, то всі відмовилися, і мені бронь довелося повертати з власної кишені. Одиниці сказали, що приїдуть влітку, і за цю саму ціну”, – скаржиться мешканка Ялти, Галина, яка здає апартаменти.

Власник приватного готелю в Алушті Олександр вважає, що навіть якщо з 1 червня знімуть карантин, туристи все одно не поїдуть.

“Всі планують відпустку заздалегідь. А тут ще нічого не зрозуміло. Червень і так у нас не найкращий сезон, то море холодне, то шторм. Ніхто не приїде у червні. Зараз дзвонять і домовляються у кращому разі на липень і серпень. І то я беру мінімальну передоплату. Сказати, що у мене все розписано, буде неправдою. З 20 номерів хіба що чверть зайнята”, – каже він.

Анна Сергіївна, яка здає житло туристам розповідає, що у неї всі, хто бронював кімнати на червень, відмовилися.

“Вони навіть не хочуть переписувати бронь на липень чи серпень. У когось відпустка тільки у червні і з роботи не відпустять, інші бояться. Гадаю, в цьому році нічого не зароблю”, – скаржиться жінка.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пляжі порожні, а в санаторії хочуть зігнати пенсіонерів. Чому у Криму зірвано курортний сезон