facebook

Рада прийняла рішення про пенсійний вік для жінок

Верховна Рада України відхилила ухвалений у 2015 році закон, який пропонував дозволити жінкам виходити на пенсію в 50 років за умови звільнення з роботи і наявності 30 років страхового стажу. “За” такий варіант проголосували 264 депутата при необхідному для прийняття рішення мінімумі в 226 голосів.

 

Таким чином, залишається в силі норма, що з 1 квітня 2020 вік виходу на пенсію для жінок становить 59 років і 6 місяців. Це поки передостаннє підвищення, так як ще через рік, з 1 квітня 2021 року, чоловіки і жінки будуть виходити на пенсію однаково – у 60 років.

Відхилення закону від 2015 року є пропозицією ще минулого президента України. Верховна Рада попереднього скликання його не розглянула. Ідею виходу на пенсію в 50 років розкритикували через дефіцит Пенсійного фонду. Як уточнила глава комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, на сьогоднішній день, за розрахунками Мінсоцполітики та Пенсійного фонду, на реалізацію цієї норми знадобилися б додаткові 12-34 млрд гривень на рік.

Як відомо, ще 14 січня 2015 року Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”. Але цей документ не був підписаний президентом України Петром Порошенком. Законопроєкт був повернутий до комітету з президентськими пропозиціями і був розглянутий тільки сьогодні, 20 травня 2020 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Рада прийняла рішення про пенсійний вік для жінок