Дослідники з Румунського університету довели, що вживати в їжу сніг, який лежав менше двох днів, цілком безпечно для здоров’я.
Протягом січня-лютого 2017 року румунські дослідники зібрали зразки снігу в різній місцевості міста Меркуря-Чук. Вони помістили ці зразки в герметично закриті стерильні контейнери, в яких підтримувалася температура -17,4-1,1 градусів за Цельсієм.
Після цього дослідники простежили розвиток бактерій та цвілі в контейнерах зі снігом. В результаті вчені змогли з упевненістю сказати, що сніг, який лежав при температурі -17,4-1,1 градусів за Цельсієм, можна спокійно вживати людині.
Вони встановили, що у снігу, який випав максимум 12 годин тому, вміст мікроорганізмів був незначним. Що спонукало румунських фахівців на проведення такого дослідження – невідомо.