facebook

“Людина, не здатна засвоїти державну мову країни, в якій живе, – дебільна і не потрібна!”: Професор КНУ зробив розгромну заяву

Доктор наук, професор Київського національного університету ім.Т.Шевченка Петро Масляк написав розгромний пост про тих, хто не може засвоїти державну мову країни, в якій живе.

Про це він написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.“Чергова ліквідація національної неграмотності від професора Масляка. Чому всі розвинені держави світу для отримання громадянства ввели іспит на знання державної мови? Чому найрозвиненіші з них до нього додали ще й іспити на знання історії і географії своєї країни. Чому? Нічого робити? Вони чогось не розуміють, чи навпаки?”, – зазначив він.

І додав: “Та все абсолютно просто. Людина, яка не здатна засвоїти державну мову країни, в якій живе чи збирається жити, є дебільною. А дебіли ніде не потрібні. Крім, звичайно, пострадянських країн. СРСР, в останні роки його існування, навіть газета “Правда” називала “Країною дурнів”, дослівно – “Страна дураков”. СРСР розпався, але дурнів не стало менше. Більш того, мільйони розумних, освічених і конкурентоспроможних людей виїхали за кордон. Внаслідок цього концентрації дурнів на квадратний кілометр території зросла ще більше. Це неспростовний факт”.

Тому всі країни колишнього СРСР, на думку професора, нині програють в соціально-економічному розвитку навіть Монголії і В’єтнаму. Найбільша ж концентрація цього “контингенту” спостерігається в “правопрієніци” СРСР, тобто Московії.

“Тому нині всі більш-менш притомні країни намагаються дистанціонуватися від Московії. А московська мова саме і є інструментом дебілізації сусідів. Для цього використовується “п’ята колона” з її гаслом “для дурнів”, “а какая разніца”. А тим країнам, які успішно розвиваються, наприклад, Казахстан і Азербайджан, ця “разніца” уже зрозуміла настільки, що вони йдуть на великі затрати, щоб терміново замінити навіть алфавіт з московського на латинський. Ну, зрозуміли, нарешті, для чого потрібний нинішній Закон про мови і чому його всілякі там Разумкови намагаються змінити?”, – резюмував він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Чергова ліквідація національної неграмотності від професора Масляка. Чому всі розвинені держави світу для отримання…

Gepostet von Petro Maslyak am Sonntag, 31. Mai 2020

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Людина, не здатна засвоїти державну мову країни, в якій живе, – дебільна і не потрібна!”: Професор КНУ зробив розгромну заяву