facebook

На Тернопільщині нещадні злива з градом ледь не змили ціле село – боляче дивитися

Гроза на Тернопільщині знищила всі.

Тернопільщину продовжує випробовувати на міцність погода. Черговий удар стихії припав на Бережани і найближчі населені пункти. Про це місцеві жителі розповіли в соціальних мережах.

Люди показали і розповіли, що в Бережанах сильна злива створив всі умови для підтоплення міста. Також стихія обрушилася на село Литовищи Шумського району. Дощ перейшов у град, який пошкодив автомобілі та будинки жителів.

https://www.facebook.com/100016514591005/videos/667563063804174/

Варто відзначити, що в Україні друга половина весни видалася дуже дощовою. Синоптики підтвердили, що опадів випало в кілька разів більше місячної норми по всій території країни. Також Травень виявився холодним на відміну від аналогічного періоду 2019 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До того ж нещодавно у ДСНС повідомили, що рівень води у Західному Бузі та Дністрі може істотно підвищитися. Рятувальники розповіли, що в деяких регіонах вже спостерігається підтоплення заплав річок. Небезпека загрожує Тернопільщині, Львівщині, Івано-Франківщині. Подекуди рятувальники відзначили підвищення рівня води на 2 метри, що вже загрожує житловим будинкам та сільськогосподарським угіддям.

Крім того, на Тернопільщині після грози з градом з’явилася подвійна веселка. Місцеві жителі сфотографували диво природи і виклали в мережу знімки. Вони сподіваються, що це хороша прикмета і дощі скоро припиняться.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На Тернопільщині нещадні злива з градом ледь не змили ціле село – боляче дивитися