facebook

Ціна нападу на Україну: Путін боїться, що не встигне сховатися від удару НАТО

Мало хто звернув увагу, що ціна російського військового нападу на Україну, який особисто ініціював Володимир Путін, становить вісім хвилин. Ви не думайте, що неправильно прочитали. Все вірно – саме вісім хвилин. Глава Кремля півроку тому пояснював своїй пропагандистській машині, що у випадку набуття Україною членства у НАТО і розміщення на її території ракет середньоі дальності з бойовими ядерними боєголовками, тривання польоту такої ракети від Харкова до Москви скоротиться з 15 хвилин, у випадку запуску з території краін НАТО, до восьми, а якщо це буде гіперзвукова зброя, то навіть до п’яти хвилин.

 

Це пояснення Путіна, який він сам придумав, щоб виправдати криваву війну проти України. Старий пропагандистський трюк. Спочатку опонента називаєш верблюдом, а потім він має виправдовуватися, що не має горбів.

Так про що йдеться?

Кремль тоді дав своє трактування бажанню України набути членства у НАТО. Хоча це не міг бути відносно швидким процес, особливо у той складний час. Тоді Німеччина, Франція, Італія, Нідерланди і ще пару краін південної Європи були пасивно проти членства України в Альянсі. При цьому близький і вірний друг Кремля Угорщина про це говорила відкрито та агресивно. Так що Москвою було підготовлене залізне вето входженню України до НАТО, але Росія вирішила медійно та політично використати євроатлантичний шлях України начебто як пряму загрозу своєму безпековому існуванню.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Проте сенс проблеми навіть у іншому. Звичайно, якби Україна вступала до НАТО, то в той час позиція Києва базувалася на тому, щоб не розміщувати на своій території ядерну зброю чи стратегічні натівські озброєння, щоб занадто не загострювати відносини з РФ. Навіть, якщо і було б домовлено з Брюсселем про розміщення на українській території цих озброєнь, то вони точно не були б на найближчій Москві Харківщині, яку росіяни могли б обстріляти навіть з артилерії.

А зараз найцікавіший момент. Путіну потрібно, щоб сховатися у своій берлозі від ядерного удару 15 хвилин. Все, що менше 15 хвилин – ставить під загрозу його особисте життя. Якщо, не дай Боже, розпочалася б ядерна війна, то для 145 мільйонів росіян байдуже, чи вони загинуть через 7 чи 15 хвилин. Це надто важливо тільки для Путіна та його найближчого оточення. Так що питання знищення України та українського народу дуже близько пов’язане з додатковими 8 хвилин, які потрібні Путіну, щоб сховатися у бункері від свого народу.

Сьогоднішня ситуація показує, що ніхто у світі не збирається погрожувати Росії ядерною зброєю. Усі добре розуміють, що в ядерній війні не буде переможців. Це розуміють усі, крім Кремля і московських пропагандистів, які у своїй навіженості вирішили погрожувати усьому цивілізованому людству. Як результат, схоже, що НАТО розшириться на Фінляндію та Швецію. Якщо спочатку були російські військові погрози щодо цих двох країн, то наприкінці, як ми раніше і прогнозували, Путін примирливо заявив, що найголовніше, аби ці країни не розміщували на своій території ядерне та стратегічне озброєння.

Усі відразу зрозуміли, що зараз Росія знаходиться у зовсім іншому положенні ніж три місяці тому. Взагалі, велика вдача для Москви, що Захід цілих два місяці тягнув з рішенням про надання Україні важкого озброєння. Якщо б він це зробив вчасно, можливо на сьогодні уже все було б вирішено. Але, як то кажуть: краще пізніше, ніж ніколи.

Прес-секретар російського МЗС Марія Захарова, знову розсмішила громадськість. Вона заявила, що її дід, колишній червоноармієць натерпівся під час Другоі світовоі війни. Відповідно до її слів, його морили голодом свої ж бійці, які начебто були українці. Коли він приходив за обідом до польової кухні, йому замість їжі насипали стріляні гільзи і усі сміялися, а він голодував.

Важко мені сказати, чи це правда, але це тільки свідчить, що українці на фронтах Другоі світовоі війни складали більшість у радянській армії. Наприклад їх було 60% у складі Першого, Другого та Третього Українського фронтів та відносна більшість у Першому Білоруському. Знаю, як мій дід – вояк Першого Українського фронту, який звільняв Варшаву та Берлін, згадував, що усі бійці підтримували один одного. Тільки не поважали боягузів та мародерів. Можливо серед таких і був дід Марії Захаровоі.

Як себе поводять окупаційні війська в Україні, – така поведінка прикметна для усіх росіян. Але, що точно істина, так це те, що якби були живими ветерани Другої світовоі війни, то вони б зараз просто розіп’яли Путіна і його оточення за напад на Україну. Не за те гинули ветерани у найкривавішій світовій війні і перемогли фашизм, щоб якийсь навіжений, навіть з Кремля, на чолі з рашистами – сучасними російськими фашистами, вбивав їх онуків і правнуків.

Що ще важливо, так треба обов’язково посадити на лаву міжнародного суду Путіна та його оточення за скоєні військові злочини, інакше війна в Європі буде знову, а це точно не є європейським інтересом.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Ціна нападу на Україну: Путін боїться, що не встигне сховатися від удару НАТО