facebook

Приймання до перших класів: як планують організувати навчання під час карантину

По класах кипить підготовка до нового навчального року.

В Україні триває приймання документів від батьків майбутніх першокласників із дотриманням санітарних вимог. Батьків у приміщення пускають по одному, а подекуди ще й за попереднім записом.

От тільки й досі не відомо, які ж карантинні заходи будуть застосовані під час самого навчання.

У київській школі батькам рекомендують приходити на конкретний час та ще й з дітьми. З ними спілкується психолог. Розмова проходить через скло і на дистанції. Цей елемент демонструє, наскільки дитина психологічно готова йти до школи.

Тим часом по класах кипить підготовка до нового навчального року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За законом, школи зобов’язані взяти усіх дітей, що живуть поруч. А у класах має бути не більше 30 учнів. До пандемії дотриматися обидвох норм вдавалося не всім школам. У класи набирали значно більше дозволеного. Зараз так не буде.

У столичному департаменті освіти вивчають різні варіанти початку навчального року. Поки у затвердженому регламенті відновлення освітнього процесу чітко прописали про те, що у школах мають повідкривати максимальну кількість входів. Це щоби учні не скупчувалися.

Нині ж продовжують вивчати закордонний досвід, особливо Південної Кореї. Там, приміром, діти ходять у школу по черзі. Клас ділиться на групи. Коли одна група у класі з вчителем, інша вдома вчиться дистанційного. Наступного дня групи міняються. Думають, чи застосовувати таке у Києві. З остаточним рішенням, як організувати навчання, визначаться наприкінці літа.

Як за пандемії відновити навчання? Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко каже, що саме відстежують чи не поширюватиметься хвороба по садках, які запрацювали, і чи не буде спалаху коронавірусу після проведення ЗНО.

“А потім уже переходимо і пропрацьовуємо разом з освітянами наші вимоги до того, як ми можемо працювати в нових умовах, в разі, якщо буде потреба, саме по санітарних нормах і правилах”, – каже Ляшко.

Якщо ці умови не спрацюють, і коронавірус восени таки прогресуватиме, то готові знову позакривати школи на карантин.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Приймання до перших класів: як планують організувати навчання під час карантину