facebook

У Франківську облави на призовників, гребуть всіх, батьки юнаків в жаху – “Ховаємо дітей!”

В комісаріаті не задоволені тим, як проходить призов.

На Франківщині люди ховають дітей від призову. Про це заговорили на брифінгу військового комісара Андрія Павлишина.
Перший заступник глави міста Калуш Галина Романко нагадала, що призов на військову службу був продовжений і підкреслила важливість створення сильної армії.

“Ми відповідальні за те, щоб наші збройні сили були сильними і укомплектованими, а також за те, щоб кордону України ніхто не порушував. Тому важливо, щоб держава мала сильну армію і могла себе захищати від ворога” – сказала Галина Романко.
Військовий комісар Андрій Павлишин нагадав, що на службу закликають юнаків у віці від 18 до 27 років, які не мають відстрочки і права на звільнення від призову.

Крім цього він озвучив кількість призовників, які прийшли у військкомати і порівняв їх з кількістю, яка повинна бути.

У Верхнянській ОТГ заклику підлягають 164, прибуло — 40. У Войнилівську ОТГ до призову повинен викликатися 91 житель, прибуло — 17. У Новицькій ОТГ зі 120 прибуло — 30. У Калуському районі призову підлягають 377 чоловік, прибуло — 71. Найгірша ситуація із закликом до Сівці Войнилівській: призову підлягають 27, а прибула всього одна особа.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У зв’язку з цим Павлишин висловив невдоволення тим, як йде військовий призов і закликав глав ОТГ відповідальніше до нього відноситися.

У відповідь на це Глава Верхнянской ОТГ Микола Філіпович зазначив, що для всіх має бути один закон і всі повинні призиватися на службу в армію.

“Люди ховають своїх дітей, з ними неможливо говорити. Ви думаєте, що ми не хочемо, щоб наші діти йшли служити, але зараз настав такий час. Батьки кажуть: чому ви не берете інших служити, а мою дитину? Закону треба, щоб всі служили, а не ховалися”, – заявив Микола Філіпович.
Андрій Павлишин з розумінням поставився до ситуації і підкреслив, що за порушення законодавства про міграційну підготовку та оборону є кримінальна та адміністративна відповідальність.

“Дуже погано, що зняли з військових комісаріатів практику видавати довідки для виїзду за кордон призовниками. Тоді б велика кількість призовників без комісаріату не мала право виїхати за кордон”, – додав Павлишин.
Разом з тим він розповів і про переваги служби в армії. За його словами, юнаки, які покликані на службу не будуть брати участь в ООС. Також за ними збережеться середньомісячний дохід, який нараховується з початку і до кінця служби.
Крім того Павлишин нагадав, що сім’ї юнаків, які проходять військову службу мають пільги по оплаті комунальних послуг.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Франківську облави на призовників, гребуть всіх, батьки юнаків в жаху – “Ховаємо дітей!”