facebook

У Болгарії розшукують пілота загадкового літака, який порушив повітряний простір шести європейських країн

Учора, 9 червня, порушив повітряний простір шістьох європейських країн. Двомісний літак, який без спеціального дозволу пролетів через цілу Східну Європу, знайшли у Болгарії на приватному аеродромі на березі Чорного моря.

Про це повідомляє румунське видання Digi24, передає ТСН.ua.

Двомоторний старенький літак Beechcraft стояв уже накритий брезентом, але з іще гарячим двигуном. Слідів екіпажу не виявлено, його розшукує болгарська поліція.

За словами міністра внутрішніх справ Болгарії Бойка Рацикова, літак, ймовірно, вилетів із Литви, після чого пролетів над Польщею та Словаччиною і приземлився в Угорщині.

Вдруге літак піднявся у повітря в Угорщині, перетнув Румунію, ненадовго увійшов в повітряний простір Сербії та опинився у Болгарії в середу о 19.07 за місцевим часом.У літака не було плану польоту, транспондери були вимкнені, пілот не реагував на звукові повідомлення та візуальні сигнали. Підозрілий літак спочатку супроводжували угорські винищувачі, а в Румунії – румунські та американські літаки F-16 з авіабази Фетешти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Болгарська прокуратура почала розслідування у справі.

Повітряний інцидент розслідує й НАТО, так як невеликий літак пролетів над повітряним простором кількох держав, які входять до Північноатлантичного альянсу.

“Повітряне командування НАТО може підтвердити, що літаки ВПС об’єднаних сил переслідували невеликий двомоторний літак, який влетів у повітряний простір НАТО 8 червня без затвердженого плану польоту та не відповідав на радіозапити. Під час польоту цей літак не вчинив ніякої ворожої чи небезпечної поведінки. Тому авіація ВПС не вжила жодних дій. Повітряне командування об’єднаних сил розглядає цей інцидент з нашими союзниками”, – сказав чиновник НАТО.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Болгарії розшукують пілота загадкового літака, який порушив повітряний простір шести європейських країн