facebook

На скільки піднімуть пенсії з 1 березня: в Уряді назвали цифри

Індексація торкнеться понад 10 мільйонів українців

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про індексацію пенсійних виплат з 1 березня. Про це повідомляє ЕП.

Уряд ухвалив постанову «Про індексацію пенсійних та страхових виплат та додаткові заходи щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш уразливих верств населення у 2024 році».

Згідно з документом, пенсії будуть проіндексовані на 7,96%. Також постановою з 1 березня 2024 року збільшується на коефіцієнт 1,0796:

показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески;
пенсій військовослужбовців;
пенсії з інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання внаслідок Чорнобильської катастрофи;
пенсій за особливі заслуги особам;
пенсій, призначених відповідно до Законів України «Про державну службу», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про статус народного депутата України», «Про наукову науково-технічну діяльність»;
щомісячні страхові виплати постраждалим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, що спричинили втрату працездатності.
Також було затверджено підвищення пенсій, призначених у 2021-2023 роках, на 100 гривень. Розмір збільшення пенсій не може перевищувати 1500 гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пізніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що середній розмір підвищення пенсій складе 322 грн, а середня пенсія з березня зросте до 5 717 грн.

— Індексація торкнеться понад 10 мільйонів українців. 9,5 млн цивільних пенсіонерів, майже 600 тисяч пенсіонерів силових відомств, майже 100 тисяч «чорнобильців», – написав він.

Також з 1 квітня буде автоматичний перерахунок пенсій для 654 тисяч пенсіонерів з урахуванням оновленого страхового стажу. Цього року, вдруге поспіль, буде здійснено індексацію найнижчих пенсій.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

На скільки піднімуть пенсії з 1 березня: в Уряді назвали цифри