facebook

Уряд встановив вартість проїзду платними автошляхами в Україні

Вартість коливатиметься від 80 копійок до 4,6 гривень.


Кабінет міністрів встановив максимальний розміру плати за разовий проїзд автомобільною дорогою загального користування, побудованою на умовах концесії, інформує РБК-Україна.

Відповідне розпорядження ухвалене на засіданні уряду 23 грудня.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як раніше повідомляло “Діло” про те, що в Україні подорожчав алкоголь. Тепер варто з’ясувати, як це вплине на цьогорічний алкогольний кошик на новорічні свята.
В УНН повідомили у скільки українцям обійдуться алкогольні новорічні покупки.

Так, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко вважає, що в цьому році українці не переплатять істотно за алкоголь, в порівнянні з минулим роком.

“У цьому році радикальних змін цін не буде, вартість приблизно на рівні минулого року. Тому українці і не переплатять, і не зекономлять. Слід враховувати смакові уподобання українців і розмір їх гаманця”, – підкреслив він.

Національний науковий центр “Інститут аграрної економіки” на основі даних Державної служби статистики України підрахував, що пляшка шампанського “Артемівське” (0,75 л) обійдеться в 100 грн. Якщо ж стандартне шампанське приїлося, можливий варіант з різноманітними вітчизняними і зарубіжними альтернативами. Наприклад, винний газований напій Caprizo Bianco українського виробництва обійдеться в середньому 80 грн за 0,75 л, а ігристе Martini Asti затягне на 250 грн.

Держстат також повідомляє, що середня вартість найпопулярнішого українського новорічного алкоголю – горілки – 92,6 грн за 0,5. Наприклад, пляшка якісної горілки відомого українського бренду Prime World Class обійдеться в 91-100 грн за 0,5 л. У півтора рази більше – 170 грн – доведеться заплатити за пляшку (0,5 л) коньяку “Шабо” 5-річної витримки.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Уряд встановив вартість проїзду платними автошляхами в Україні