facebook

Україна може повернутись до тотального карантину? У МОЗ розповіли усі деталі

В Україні поки не будуть повертатися до тотального карантину.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає “Інтерфакс-Україна”.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко наголошує, що говорити про повернення до тотального карантину на території всієї України передчасно, це буде локально, в залежності від ситуації в окремому регіоні.

“З 22 червня прописуються етапи входу в більш жорсткий карантин, який може бути локальним, регіональним. Є 4 індикатори, і в разі, якщо в якійсь області один із цих індикаторів перевищується, відстежується тенденція протягом трьох днів і регіональна комісія вводить обмежувальні протиепідемічні заходи. Вони можуть вводитися на території конкретного населеного пункту чи щодо конкретних сфер діяльності”, сказав Ляшко в п’ятницю ввечері в ефірі телеканалу “Інтер”.

Також він додав: “Говорити про жорсткий карантин на території країни зараз передчасно, треба виконувати всі рекомендації Міністерства охорони здоров’я”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відповідаючи на питання про те, чи готова система охорони здоров’я до збільшення кількості пацієнтів з коронавірусом, головний санлікар зазначив, що відсоток заповнюваності ліжок для пацієнтів з COVID-19 невисокий.

“Що стосується Києва – так, ми можемо говорити, що кількість людей в реанімаційних відділеннях інфекційних відділень збільшується, оскільки тенденція.. говорить про те, що серед усіх зареєстрованих збільшується кількість людей з важким перебігом і це вимагає реанімаційних заходів”, – підкреслив Ляшко.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Україна може повернутись до тотального карантину? У МОЗ розповіли усі деталі