facebook

У Києві в житловому будинку вибухнув газ: є загиблі. Усі деталі та відео

У Дарницькому районі Києва приблизно о 10-й годині 21 червня трапився вибух газу в дев’ятиповерхівці по вулиці Соломії Крушельницької, 1/5. У результаті було пошкоджено декілька поверхів.

За даними управління ДСНС у столиці, дві людини загинули, інформація про обставини трагедії уточнюється. OBOZREVATEL стежить за розвитком подій на місці НП (щоб подивитися фото і відео, доскрольте сторінку до кінця).

21:23 – Мешканці будинку, які постраждали під час вибуху, розповіли подробиці про те, що відбувалося в перші хвилини після події.

21:01 – Рятувальники виявили тіло ще одного загиблого під час вибуху десятиповерхового житлового будинку в Дарницькому районі Києва. Ним виявився чоловік. Таким чином жертвами вибуху стали вже троє людей.

19:55 – Народний депутат Микола Тищенко приїхав на місце вибуху з лимонами. Але подарунків “слуги народу” ніхто не оцінив.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

18:56 – У ДСНС розповіли, що за станом на 18:00 на місці події знайшли двох загиблих, евакуювали 23 людини і звільнили з під завалів трьох жителів.

18:52 – У пресслужбі ДСНС розповіли, що однією із загиблих під час вибуху була жінка 1943 року народження. Саме вона була господинею квартири, яка зруйнувалася першою.

18:49 – Міністр інфраструктури Владислав Криклій у своєму Telegram-каналі заявив, що серед постраждалих є співробітники “Укрзалізниці”. За його словами, їхні сім’ї розмістять у готельному фонді компанії.

17:40 – На Facebook-сторінці “ДТП Київ” опублікували фотографії зсередини багатоповерхівки – на кадрах видно зруйновані плити, перевернуте догори дном домашнє начиння, пошкоджені конструкції будинку і розвалені поверхи.

17:39 – У ДСНС заявили, що через вибух будинок може звалитися – для уникнення цього рятувальники встановлюють спеціальні розпірки і троси.

16:50 – Мешканці будинку зазначають, що запах газу відчувався ще минулого вівторка. Після чого викликали аварійну службу, яка діагностувала несправності й нібито усунула їх.

16:44 – Перші секунди після вибуху багатоповерхівки в Києві зняв на відео житель сусіднього будинку. На ньому видно уламки на траві, а також багато диму.

15:25 – Вибух у багатоповерхівці на Позняках був настільки потужним, що вибухова хвиля “пройшла по землі”, залишивши тріщину. Було пошкоджено квартири навіть найвищих поверхів будинку.

14:30 – Глава МВС Арсен Аваков повідомив, що поліція проводить обшуки в газорозподільній компанії та всіх комунальних службах, які обслуговували будинок, де трапився вибух. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 ККУ (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

“Проводиться експертиза стану будівлі на предмет подальшого руйнування. Після отримання експертного висновку ми зможемо дати доступ людям до їх квартир, аби вони взяли з собою найнеобхідніші речі”, – запевнив міністр.

13:40 – Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що тримає ситуацію на особистому контролі. За його дорученням, уже в понеділок, 22 червня, це питання має розглянути комісія ТЕБ і НС.

“Щиро співчуваю родинам загиблих. За попередніми даними, це дві людини. Сподіваюся, що жертв не стане більше. Наші рятувальники докладають для цього всіх зусиль. Уряд детально вивчить причини вибуху та зробить усе можливе, щоб допомогти людям, що постраждали, – написав він у своєму Telegram-каналі.

13:50 – Мешканці будинку на Позняках у Києві, в якому трапився вибух газу, побоюються, що він може впасти. Один із очевидців розповів, що вибухова хвиля дістала до будинків, які розташовані за 700 метрів.

13:15 – Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що правоохоронці розглядають дві версії можливої причини вибуху в багатоповерхівці – витік газу або підрив вибухового пристрою.

13:00 – Рятувальники виявили малолітню дитину під завалами будинку, її батьків все ще шукають. Співробітники ДСНС діють дуже обережно, оскільки пошкоджено несучі конструкції будівлі. Є загроза обвалу 9-10 поверхів.

12:50 – Мер Києва Віталій Кличко під час брифінгу заявив, що будинок необхідно розбирати, оскільки він надто пошкоджений. Зараз експерти обговорюють, як можна це зробити в найкоротші терміни.

Він також додав, що мешканців багатоповерхівки тимчасово поселять в інтернаті на Харківському шосе. Крім того, біля будинку встановлять наметове містечко, на місці події цілодобово працюватимуть рятувальники.

12:45 – На місці події працюють 6 психологів ГУ ДСНС України у м. Києві, які надають екстрену психологічну допомогу евакуйованим мешканцям будинку. Загалом до наслідків руйнування залучено 410 осіб та 60 одиниць техніки.

12:35 – Голова Національної поліції України Ігор Клименко підкреслив, що внаслідок вибуху у столичній багатоповерхівці загинуло двоє осіб. Остаточна кваліфікація події та причини вибуху будуть відомі після ретельного огляду та попередніх висновків вибухотехніків.

12:20 – У поліції Києва повідомили, що нині встановлюється кількість потерпілих, евакуйованих жителів зруйнованої багатоповерхівки, а також будинку, який прилягає до неї.

12:10 – Правоохоронці попередили, що є загроза ще одного вибуху, тому попросили киян залишити територію та бути обачними.

12:00 – За фактом вибуху газоповітряної суміші в 9-поверховому житловому будинку по вул. Крушельницкої, 1/5 у Дарницькому районі Києва зареєстрували кримінальне провадження щодо порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

“Головне управління Нацполіції в Києві внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань із попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 270 КК. Процесуальне керівництво буде здійснювати прокуратура Києва”, – додали в пресслужбі прокуратури Києва.

12:00 – Стало відомо про ще одну смерть у результаті вибуху газу в багатоповерхівці по вулиці Крушельницької.

11:50 – За словами начальника управління з питань цивільного захисту Київської міської державної адміністрації Романа Ткачука, постраждалих у результаті вибуху доставили до лікарні.

11:40 – Як повідомив кореспондент OBOZREVATEL, на місце трагедії прибув мер Києва Віталій Кличко.

11:30 – Очевидці розповідають, що перед трагедією власник квартири, яка вибухнула, збирався поїхати на дачу. Дружини нібито вже не було вдома. Ймовірно, витік трапився одразу в кількох місцях.

“Також поруч живе літня сусідка, яка могла не почути запах, тому не відреагувала оперативно. Можливо, в одній із квартир заблоковано сім’ю. Помешкання навпроти будинку також зруйновано”, – пише “24 канал” у Telegram.

11:20 – У результаті НП в дев’ятиповерховому будинку Києва уламки розлетілися на 20 метрів від епіцентру вибуху. Через вибухову хвилю в неподалік припаркованих авто повибивало вікна.

Свідки ж події кажуть, що шматки бетону засипали спортивний майданчик, а також розчавили один автомобіль.

11:00 – У столичному управлінні ДСНС повідомили про загибель однієї людини. Роботи з подальшої евакуації мешканців зруйнованого будинку тривають.

10:45 – Рятувальники евакуювали 21 мешканця будинку. Крім цього, з-під завалів деблокували одну людину й тривало деблокування ще трьох.

10:30 – За словами очевидців, звук від вибуху в багатоповерхівці (спершу повідомлялося, що НП трапилася за адресою вул. Григоренка, 41. – Ред.) було чути на весь район, у результаті зруйновано щонайменше шість квартир.

10:10 – На місце надзвичайної події терміново виїхали всі аварійні служби, а також медики і правоохоронці. Від столичного управління ДСНС залучено 75 рятувальників та 15 одиниць техніки.

10:05 –У дев’ятиповерховому житловому будинку приблизно о 10-й годині трапився вибух попередньо газоповітряної суміші з подальшим руйнуванням міжповерхових перекриттів 4, 5, 6, 7 поверхів, повідомила пресслужба столичного управління ДСНС.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Києві в житловому будинку вибухнув газ: є загиблі. Усі деталі та відео