facebook

Притчі Соломона: шість головних принципів фінансового процвітання

Відразу скажу, що цих принципів набагато більше, я взяла найосновніші і повторювані. Вірю, що наймудріша і багата людина розумілася на грошовому управлінні і множенні! 😉
Богу – віддавай Боже


Шануй Господа своїм надбанням, першими плодами від всіх своїх врожаїв. Тоді наповняться до відмови твої комори, і молоде вино переповнить твої давильні. Притчі 3: 9-10
Господь в єврейському законі наказав Своєму народу – віддавати десятину, тобто перші плоди будь-якого зиску. Оскільки тоді було розвинена сільсько-господарська справа, то і давали десятину їжею, вином і м’ясом.

Зараз же, наш зиск – це гроші. І даючи відразу десяту частину Богу і на Його справу, ти виконуєш головний закон достатку. Всевишній благословить і захистить інші 90% твого доходу! Перевірено! І Соломон був вірний в цьому!

Шукай мудрості, а не грошей
Бо мудрість вигідніше срібла і приносить більший дохід, ніж золото. притчі 3:14
Як Соломон став найбагатшою і найвпливовішою людиною світу? Він попросив у Бога мудрості і шукав її кожен день в кожній дрібниці: спостерігав за природою, за людьми, за їх словами і вчинками.

Соломон завжди робив висновки з усього, що побачив і дізнався, і застосовував це на практиці. Так, вступаючи мудро, до нього прийшли і слава, і багатство! І до тебе вони прийдуть.

Допомагай людям
Не стримуй благо тим, хто його гідний, коли це в твоїй владі. Не говори ближньому: «Приходь пізніше, я дам тобі завтра», коли у тебе є те, що він просить. Притчі 3: 27-28
Коли у тебе є можливість допомогти – допомагай! Допомогою можуть бути гроші, речі, слова, підтримка, час. Все, що ти можеш віддати людям, коли це їм дійсно необхідно – роби це, не чекаючи кращого моменту, тому що завтра допомога може і не знадобитися.
Сьогодні – твій кращий шанс протягнути руку допомоги і отримати благословення від Творця.
Один дає щедро, а все багатіє; інший ощадливий непомірно, а впадає в нужду. Щедра душа буде насичена; втамуй спрагу іншого і сам ніколи не прагнутимеш. Притчі 11: 24-25
А ще якби не був занадто приліплений до грошей, самі по собі вони всього лише – засіб, а не мета. Нехай твоя душа буде щедрою!
Будь вірним
Тримай свій шлях від неї подалі, до дверей її будинку не наблизишся, щоб честі своєї ти іншим не дав, і безжальним – за свої роки, щоб багатством своїм не наситились чужі, і твоя праця не збагатила чужого будинку. Притчі 5: 8-10
Дуже цікавий принцип. У Притчах Соломон дуже багато говорить про вірність, переважно, подружню, але цей принцип можна взяти і по відношенню до людей і справи.
Коли ти вірний чомусь, ти вкладаєш в це, ти будуєш по цеглинці в якомусь напрямку. Коли ти будеш розпорошувати себе направо і наліво – ти марнуєш свої сили і майно. Задумайся над цим. Дуже глибокий принцип.
Не лінись
Соломон не був з тих царів, що лежать в покоях, плюючи в стелю. Він постійно щось робив, будував, оснащувати. І він знав, що бездіяльність – прямий шлях до бідності.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Трохи поспиш, трохи подрімаєш ще трохи, руки склавши, щоб полежати – і прийдуть до тебе злидні, як бродяга, і наздожене потреба, як розбійник. Притчі 6: 10-11
Ледачі руки увергають в бідність, а старанні руки приносять багатство. Притчі 10: 4
Обробляти свою землю будеш їсти досхочу, а ганятися за порожніми мріями – не розум. Від плоду своїх уст Людина насичується добром, і хто трудиться руками, теж отримає нагороду. Притчі 12: 11, 14
Продуктивність чогось. Не чекай, що само собою щось зміниться. Зміни починаються з твоїх дій! І фінансове благополуччя – тим більше!
Вчися!
Віддайте перевагу мовчанню, ніж сріблу, знанню – найкращому золоту, тому що мудрість дорожча за перли, і всіляке жадання тобою з нею не зрівняється. У мене багатство і слава, міцний достаток і благоденство. Мій плід краще чистого, найкращого золота, і даю я більше, ніж добірне срібло. Притчі 8: 10-11, 18-19
Знання і саморозвиток – найцінніший внесок, який може зробити людина. Так було в стародавні часи (навчання могли отримати тільки обрані), і так є зараз.
Отримуй нові навички в тій справі, яка тобі подобається, вчи мови, розвивай свою особистість у всіх сферах – і повір, твоє фінансове благополуччя буде рости!
І, звичайно, все, що у тебе є – це Божий подарунок в твоєму житті. По суті, у нас немає нічого свого, але нам довіряють щось Зверху.
Люби Бога, вір Йому, дякуй Йому – і комори в твоєму житті будуть сповнені грошей, любові і щастя!

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Притчі Соломона: шість головних принципів фінансового процвітання