facebook

ЄС відкриває кордони для 14 країн, але не для України

Кордони для України поки не будуть відкривати

Рада Євросоюзу оприлюднила список країн, для яких відкриють зовнішні кордони. У перелік увійшли 14 країн, серед них України немає.

Так, із 1 липня держави-члени повинні почати скасування обмежень на поїздки на зовнішніх кордонах для жителів наступних країн:

Алжир;
Австралія;
Канада;
Грузія;
Японія;
Чорногорія;
Марокко;
Нова Зеландія;
Руанда;
Сербія;
Південна Корея;
Таїланд;
Туніс;
Уругвай;
Китай (за умови підтвердження взаємності).
Перелік країн, громадяни яких зможуть приїжджати в ЄС, буде переглядатися кожні два тижні. Тому в список можуть як додавати нові країни, так і виключати.

Для визначення, чи знімати обмеження на в’їзд для громадян третіх країн, ЄС пропонує три критерії:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

за останні два тижні кількість нових випадків COVID-19 на 100 тисяч населення має бути близькою або нижче середнього показника ЄС;
протягом двотижневого періоду спостерігається стабільність або зменшення нових випадків коронавіруса у порівнянні з попереднім показником за 14-денний період;
загальна оцінка реагування країни на пандемію з урахуванням доступної інформації (зокрема обсяги тестування, стримування пандемії, повідомлення про неї і тд., а також надійність інформації про пандемію).
При цьому наголошується, що для країн, які не потрапили в список Ради ЄС, будуть існувати винятки. Вони стосуються країн, які не входять в Шенгенську зону – Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, Швейцарія. Так, в’їзд з цих країн дозволяється для таких категорій населення:

громадяни ЄС і члени їх сімей;
люди, які мають посвідку на проживання в ЄС і члени їх сімей;
мандрівники, які мають вагомі причини для в’їзду в ЄС (наприклад, отримання медичної допомоги).

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

ЄС відкриває кордони для 14 країн, але не для України