facebook

КОРИСНІ НАПОЇ У ЛІТНЮ СПЕКУ: ПОРАДИ ПРИГОТУВАННЯ

Під час літньої спеки пити хочеться більше. Проте, як відомо, солодкі та газовані напої є шкідливими для нашого організму. Альтернатива їм – ягідно-фруктово-трав’яні настої, де зберігаються “живі” вітаміни, антиоксиданти, ефірні олії.


Оздоровчо-зцілюючі напої дають енергію (цукор, фруктоза у складі), вітаміни (в основному С), фітохімічні антиоксиданти (каротиноїди, флавоноїди, фітонциди і тд), які протидіють процесам старіння на клітинному рівні, нормалізують холестериновий обмін, покращують настрій (аромат, зумовлений ефірними оліями), “промивають” організм (мають легкі сечогінні та жовчогінні властивості), освіжають колір обличчя.

Головні правила створення таких напоїв:

1. Не варити.
2. Фрукти, ягоди, листки (суниці, смородини тощо) помити.
3. Залити окропом і накрити кришкою: не лише варіння, але і повітря руйнують вітаміни і фітохімічні антиоксиданти.
4. Процідити, перелити у скляний або глиняний посуд, накрити і поставити в темне місте, адже на сонці також руйнуються вітаміни.
5. Повторно не розігрівати, готувати лише на 1 день.
6. Можна додати мед.

Напої можна робити з ягід (полуниці, малина, черешні), фруктів (яблука, груші, цитрусові), трав (цвіт і ягоди бузини, листя м’яти, кропиви, смородини, агрусу, суниць, пелюстки троянд), овочей (буряк, морква)

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

КОРИСНІ НАПОЇ У ЛІТНЮ СПЕКУ: ПОРАДИ ПРИГОТУВАННЯ