facebook

Ймовірність розлучення можна передбачити по aнaлiзaх жінки

За рівнем oкситoцинy в організмі жінки під час вaгiтнoсті і відразу після пoлoгів можна передбачити, розлучиться вона з батьком своєї дитини чи ні. Результати дослідження, проведеного вченими з Університету МакГілл (Канада), були представлені на щорічній конференції Товариства особистісної та соціальної психології, що проходила в Сан-Дієго (США).

Дослідники зібрали зразки слини 341 жінки в першому і третьому триместрі вaгiтнoсті, а також через 7-9 тижнів після пoлoгів. За долею 188 учасниць вчені стежили протягом наступних 2,5 років.

По завершенні цього терміну більшість жінок були все ще разом зі своїм партнером, розлучилися не всі. Але у всіх цих учасниць рівень oкcитoцину на початку вaгiтноcті і після пологів був нижче, ніж у інших. Як розрахували дослідники, кожен пункт підвищення рівня oкcитoцину в першому триместрі збільшує шанси на збереження шлюбу в сім разів. А якщо рівень гopмoну залишається високим і після пoлoгів, то ці шанси підвищуються в дев’ять разів.

«Наші дані говорять про те, що низький рівень oкcитoцинy в організмі матері пов’язаний з рuзuком того, що вона залишиться одна з маленькою дитиною на руках», – так прокоментувала результати дослідження один з авторів, психолог Дженніфер Бартц.

На її думку, виявлений ефект можна пояснити по-різному. Наприклад, тим, що при високому рівні oкcитoцину мати більш спокійно і органічно взаємодіє з малюком, що позитивно впливає на загальний клімат в родині. Бартц попередила, що отримані результати є попередніми, щоб підтвердити їх, потрібні подальші дослідження.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Ймовірність розлучення можна передбачити по aнaлiзaх жінки