facebook

Слідчий ДБР зробив сенсаційну заяву у справі проти Порошенка

Керівник слідчої групи ДБР, яка безпосередньо займалася частиною “справ Порошенка”, Олег Корецький зробив перед журналістами сенсаційне зізнання, яке раніше анонсував адвокат Порошенка Ілля Новіков. За словами слідчого, справа про призначення першого заступника голови СБУ Сергія Семочка, за якою п’ятому президенту України судді намагаються обмежити волю, є абсолютно безперспективною.

Про це повідомляє “Главком”.

Як стверджує Корецький, з безперспективністю справи проти Порошенка погоджувався навіть перший заступник директора ДБР Олександр Бабіков, який це провадження курує. Але все ж таки вимагав продовжувати викликати Порошенка на допити.
“Давайте почнемо з ситуації, яка сталася місяця півтора тому, коли Бабіков (перший заступник директора Державного бюро розслідувань – “Апостроф”) і Борчаковський, керівник головного слідчого управління, сказали: “Викликайте Порошенка щодо всіх кримінальних провадженнь”. Я кажу: “Почекайте! Чого ми маємо викликати його у всіх кримінальних провадженнях, якщо ми вже в половині допитали його? Ми не будемо такими дурницями займатися”. Там, де ми Порошенка не допитали, однозначно, що ми направимо повістки. А там, де ми його допитували, ми не будемо ще раз такого робити. Навіщо?”, – розповів Корецький журналістам.

За словами слідчого ДБР, він три місці тому вже почав наполягати на закритті проваджень в окремих справах через порушення строків.

“Я так розумію, що став їм взагалі неугодний, і вони мені кажуть: “Ми тебе тут не бачимо, йди!”. Я сказав, що не буду сам звільнятися. У відповідь: “Тоді ми тебе скоротимо”. Кажу: “Спробуйте, скорочуйте, будемо судитися”, – розповів Корецький про внутрішню атмосферу в ДБР.
Корецький розповів, що вже тоді зрозумів ситуацію і, поговоривши зі слідчими, вони почали закривати кримінальні провадження по деяких справах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Тому ми і закрили перші три кримінальні провадження. Наскільки я пригадую, це стосувалося ніби несвоєчасного призначення судів, призначення прем’єра за відсутності коаліції. Тобто, реально ті провадження, де немає складу злочину”, – зазначив Корецький, додавши, що в нього через таку поведінку забрали справи щодо “Прямого каналу”.

“Були випадки, коли я казав: “Ми не будемо продовжувати розслідування, там немає складу злочину. Це провадження треба закривати”, – заявив керівник слідства по справах проти Порошенка.

В середу, 8 липня, було прийнято рішення про закриття ще одного провадження – про можливе ухилення від сплати податків при продажу “Кузні на Рибальському” у зв’язку з відсутністю подій злочину.

“Скажу вам чесно, що я не ставив нікого до відома і взагалі не вважаю за потрібне це робити. Є розумні строки, коли ти вже виконав усі можливі слідчі дії, ти повинен ухвалити рішення. Або повідомляти про підозру, якщо ти вбачаєш якийсь склад злочину, або приймати рішення про закриття кримінального провадження. А мені сказали, що закривати поки не потрібно, ще порозслідувати. Що порозслідувати, для чого? Три місяці тому мені ці питання ставили клином, коли провадження почали забирати через мою позицію”, – наголосив Корецький.

Відповідаючи на питання про можливість подання заяви про злочин щодо неправомірності слідства щодо справи про призначення Семочка, Корецький відповів, що таку заяву може подати захист Порошенка.

“На сьогоднішній день таку заяву має писати сторона захисту. Тобто, якщо мене на підставі їхньої заяви покличуть як свідка, щоб дати свідчення, я, звісно, вийду і підтверджу, що, на мою думку, там складу злочину немає”, – заявив Корецький.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Слідчий ДБР зробив сенсаційну заяву у справі проти Порошенка