facebook

А тобі казали, що не можна: в Україні водіям почали виписувати штраф у 40 тисяч

Деякі громадяни залишаться без прав на цілих 7 років, буде час подумати про свою поведінку

Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важливе нагадування. В Україні копи у посиленому режимі борються з водіями, які нехтують правилами.

Водії можуть отримати не лише величезний штраф у 40 тисяч гривень, а й залишитись без посвідчення на строк від 5 до 7 років. А все через те, що деякі громадяни продовжують сідати за кермо навіть після того, як суд скасував їхні права.

Про це вирішили нагадати в одному із Сервісних центрів МВС.

Тепер такі порушники мають дуже серйозні правові наслідки. Покарання за таке порушення посилили 2023 року відповідно до Закону 1231-IX.

Згідно з останніми змінами, за це правопорушення передбачено штраф у розмірі 20 400 гривень (ч. 4 ст. 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, оновлений закон запроваджує додаткове положення до статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Зокрема, особи, які повторно вчиняють подібні правопорушення, підлягатимуть підвищеному штрафу у розмірі 40 800 гривень.

Також суд має право накладати заборону на керування транспортними засобами строком від 5 до 7 років (ч. 5 ст. 126 КУпАП).

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

А тобі казали, що не можна: в Україні водіям почали виписувати штраф у 40 тисяч