facebook

Підвищення пенсій у два рази, у Мінсоцполітики озвучили суми і терміни: “Більше грошей отримають ті, хто…”

Які зміни підготували пільговикам

Стало відомо, за яких умов в Україні у два рази може зрости середня пенсія

За її словами, у 2021 році можуть запустити другий рівень пенсійної системи, що дозволить збільшити розмір середньої пенсії в два рази.

Лазебна також попередила, що нинішня пенсійна система може забезпечити тільки 18% зарплати українців.

Тоді одночасна робота солідарної та накопичувальної пенсійних систем виступить гарантом того, що люди будуть отримувати пенсії на рівні не нижче 40% своєї офіційної заробітної плати. Згідно з дослідженням Світового банку, без впровадження накопичувальних компонентів солідарна пенсійна система забезпечить лише 18% зарплати”, – розкрила Лазебна нюанси впровадження нової системи.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вона підкреслила, що більше грошей отримають ті громадяни, хто з першого дня своєї кар’єри почне накопичення на майбутню пенсію.

“Якщо людина працює і відраховує у віці з 20 до 60 років з 5% зарплати, а потім протягом 15 років буде отримувати пенсію, то коефіцієнт заміщення зарплати пенсією з накопичувальної системи складе 26%. Припустимо, що ще 28-30% зарплати становитиме солідарна пенсія. Так можна буде розраховувати на сумарні виплати в обсязі більше половини колишньої зарплати”, – продовжила профільний міністр і додала, що для досягнення таких же показників за 30 років потрібно відкладати 8% від заробітку, а за 20 років (з 40 до 60 років) – 14%.

Що стосується солідарної пенсійної системи, то вона продовжить функціонувати в Україні. А уряд, в свою чергу, пропонує для людей старше 50 років дати можливість добровільної участі в системі 2-го рівня.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Підвищення пенсій у два рази, у Мінсоцполітики озвучили суми і терміни: “Більше грошей отримають ті, хто…”