facebook

В Україні хочуть збільшити допомогу при народженні дитини

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, що передбачає збільшення розміру допомоги при народженні дитини з 2022 року.
Відповідний проєкт закону «Про внесення змін до Закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини» прийняли на засіданні уряду 26 травня.

Відтак, розмір допомоги планується встановити у розмірі 50 000 гривень уже із 1 січня наступного року. Як зазначається, виплата проводитиметься одноразово у розмірі 25% загального розміру допомоги, решта суми допомоги виплачуватиметься протягом наступних 36 місяців рівними частинами.

Окрім того, з 1 січня 2023 року і в подальшому щороку з 1 січня передбачається збільшення розміру допомоги при народженні дитини на прогнозний показник зростання індексу споживчих цін, я кий затверджується Кабінетом Міністрів України. Відповідно збільшиться і розмір допомоги при усиновленні дитини.

Зараз розмір допомоги становить 41 280 гривень, з яких 10 320 гривень виплачуються одразу, а решта – протягом наступних 36-ти місяців.

У департаменті соціального захисту населення нагадують, що при народженні дитини також можна отримати «пакунок малюка», який безкоштовно надається всім батькам, незалежно від місця їх народження, безпосередньо у пологових будинках. У разі їх тимчасової відсутності у пологових будинках – у органі соціального захисту населення після звернення із відповідною заявою та довідкою з пологового будинка. У випадку їх відсутності – отримати відповідну компенсацію його вартості. Від початку року на Львівщині видали майже 3626 «пакунків малюка».

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україні хочуть збільшити допомогу при народженні дитини