facebook

Копи по-новому почнуть прочісувати дороги та шукатимуть “унікальних” водіїв: що обов’язкового потрібно знати

В Україні стартувало відпрацювання автошляхів “Безпечне шосе”

В Україні стартувало профілактичне відпрацювання автошляхів держави “Безпечне шосе”, яке триватиме до кінця літа, та матиме на меті підвищення безпеки учасників дорожнього руху та профілактику ДТП.

Про це повідомили в управлінні комунікації Національної поліції України.

Як відзначається, упродовж липня цього року на українських автошляхах сталося трохи більше тисячі ДТП, в яких постраждали люди. Зокрема, в результаті ДТП 1218 людей отримали травми, ще 168 громадян – загинули.

Відтак, з огляду на загострення ситуації на автомобільних шляхах керівництвом Національної поліції було прийняте рішення про проведення профілактичного відпрацювання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Мета дій правоохоронців – підвищення рівня безпеки учасників дорожнього руху та зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод. Нині “гаряча” пора на дорогах: люди їдуть на відпочинок, повертаються додому. Потік транспорту суттєво збільшився, а з ним – і кількість ДТП. Тому для безпеки кожного водія, пасажира та пішохода на автошляхах держави несуть службу майже 400 нарядів патрульної поліції”,- йдеться в повідомленні.

Зокрема, в рамках відпрацювання перед кожним задіяним підрозділом поліції визначені конкретні завдання. Серед цих завдань – аналіз стану аварійності, визначення оптимальних місць розташування патрульних нарядів, збільшення їхньої кількості на найбільш аварійно небезпечних ділянках доріг, а також наближення нарядів до місць відпочинку людей у південних регіонах держави.

Особливу увагу поліцейські приділятимуть профілактиці правопорушень, що можуть призвести до ДТП. Наряди поліції будуть орієнтовані на виявлення серйозних порушень Правил дорожнього руху як водіями транспортних засобів, так і пішоходами та велосипедистами.

Нагадаємо, листи автофіксації порушень ПДР відправляються колишнім власникам – як не платити штраф за іншого.

Як повідомляв портал Знай.uа, українським водіям запропонували альтернативу відеофіксації порушень ПДР.

Також портал Знай.uа писав, що в Європі виписаний найбільший у світі штраф за перевищення швидкості – покатався на мільйон.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Копи по-новому почнуть прочісувати дороги та шукатимуть “унікальних” водіїв: що обов’язкового потрібно знати