facebook

7-річний Макар, який підірвав Мережу “подякою рятівникам РФ”, виїхав із Маріуполя і розповів про пережите

Найкращий подарунок на день народження – вирватись з-під обстрілів. Це про семирічного Макара, який записав ролик у зруйнованому росіянами Маріуполі і здобув підтримку сотень тисяч користувачів.

Зараз Макар з мамою і сестричкою нарешті в безпеці, в Запоріжжі, йдеться в ТСН.

Cвій ролик хлопчик зміг записати лише з 5 разу, на ньому хлопчик розповідає, що в нього день народження і «дякує рятівникам», що зруйнували його будинок.

Цей ролик зі зруйнованого Маріуполя буквально підірвав Мережу. За лічені дні – понад 350 тисяч переглядів. Макар у своєму зруйнованому будинку звертається до кривдників – росіян.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нині він вже у безпеці. Разом із дворічною сестричкою та мамою вдалося вирватись до Запоріжжя. Згадувати останні тижні в Маріуполі важко. Понад 20 днів родина жила у бомбосховищі, їжу готували на вогнищі, день народження хлопчик зустрічав під обстрілами. «Я думала про те, що я обов’язково виберуся звідси, і я обов’язково покажу це відео, щоб люди знали, українці, про те, що відбувається в Маріуполі. Про те, як живуть наші діти там. І зараз вони там сидять», – розповідає мама Макара Ірина.

Мама Макара – фотографиня. Каже, що в них із дітьми завжди була традиція – щороку робити фотопортрети у день народження. Того дня, попри гучні бої, вирішили не зраджувати правилам, але робити світлини довелось у руїнах. «4 ракети прилетіло до нас на сусідній поверх. Ми на п’ятому жили, а на четвертий прилетіло. Дах прямо на нас впав. Стін абсолютно не було. Якби підлоги теж не було», – розповідає Макар.

Мама хлопчика вирішила, що мусить записати відео і показати, що відбувається, бо ж не знала, чи хтось знає про ситуацію і чи хтось прийде на допомогу. Кількасекундний ролик, який записав Макар з мамою, отримав шалений резонанс та співчуття з усього світу. «Підтримували люди. Найяскравіші і найскладніші побажання писали люди»,- каже Ірина.

Активно дивились ролик і росіяни, але побаченому не вірили. «Дебіли! Це ваші «Азовці» роблять ваші будинки такими», – написали в одному із коментарів.

«Невже, якби там справді стріляли, мама дала б дитині так стояти?” – додали в іншому.

«Спочатку було неприємно, а потім мені просто стало смішно», – твердить Ірина.

Попри цинічні дописи, в особисті повідомлення жінці, крадькома від співвітчизників, їй написали кілька росіянок і зізналися: після відео змінили своє уявлення про цю війну. Це, вважає жінка – головна користь записаного відео. З України їхати родина поки не збирається і дуже мріє повернутися до Маріуполя.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

7-річний Макар, який підірвав Мережу “подякою рятівникам РФ”, виїхав із Маріуполя і розповів про пережите