facebook

Пожежа у французькому соборі Святих Петра і Павла обростає дивними деталями

Копи відпустили “палія”: пожежа у французькому соборі Святих Петра і Павла обростає дивними деталями

Підпалювачу культурного пам’ятника загрожує серйозний термін у в’язниці та космічний штраф

Як відомо середньовічний готичний собор Святих Петра і Павла в Нанті було вражено пожежею. В результаті лиха було знищено кілька безцінних артефактів, в тому числі вітраж, а роботи з відновлення, за оцінками експертів, триватимуть близько двох років.

З’явилася інформація, що пожежа в соборі Святих Петра і Павла у французькому Нанті сталася внаслідок підпалу. У цьому зізнався 39-річний доброволець з Руанди, який допомагав в храмі і в день пожежі повинен був закрити двері на ключ. Про це стало відомо завдяки повідомленням французьких ЗМІ.

Також є інформація, що підозрюваного затримали відразу після пожежі, але через кілька годин його відпустили, на пред’явивши жодних звинувачень. У слідчих з’явилися сумніви в первісній версії про підпал.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Проте напередодні добровольця знову затримали, і він зізнався слідчому судді, що підпалив собор в трьох місцях. Палієві загрожує 10 років ув’язнення і великий штраф. При цьому поки невідомі мотиви вчинку чоловіка.

Варто також зазначити, що під час пожежі згорів старовинний орган, було знищено унікальні середньовічні вітражі, пошкоджено склепіння храму. Собор святого Петра і Павла в Нанті – кафедральний собор Нантської єпархії, найбільша готична церква історичної Бретані і одна з найбільших у Франції, всього на 6 м нижче Собору Паризької Богоматері, а по висоті нефа під склепіннями перевершує його.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Пожежа у французькому соборі Святих Петра і Павла обростає дивними деталями