facebook

Зеленський попіарився на відкритті “Охмадиту” на 90% збудованим Порошенком

Зеленський попіарився на відкритті “Охмадиту” на 90% збудованим Порошенком

 

Новий корпус “Охматдиту”, який будувався з 2012 року, нарешті оголосили відкритим, багато людей робили все можливе і неможливе, щоб це сталося, наголосила член Опікунської ради.

90% нового корпусу лікарні “Охматдит” було збудовано за часів Порошенка, але на цьому ніхто не піарився. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написала народний депутат з фракції “Європейська солідарність”, член Опікунської ради НДСЛ “Охматдит” Вікторія Сюмар.

“Сьогодні в “Охматдит” приїхав Зеленський. Відкривати новий корпус і заявляти про те, що в Україні з’явилася найсучасніша дитяча лікарня. Нарешті. І власне після цього візиту новий корпус “Охматдиту”, який будувався з 2012 року, оголосять відкритим. Багато людей робили все можливе і неможливе, щоб це сталося. І не піарились, а саме робили. І треба сказати відверто: це сталося, бо 90% нового корпусу “Охматдиту” було збудовано за часів Порошенка”, – нагадала Вікторія Сюмар.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Опікунська рада супроводжувала і допомагала на різних рівнях різним урядам у добудові “Охматдиту” та підтримці лікарні в кризових ситуаціях. Наголошуємо, що основні роботи щодо нового корпусу були зроблені в 2016-2020 роках. І що найбільший виклик зараз – оперативна та прозора закупівля техніки разом із забезпеченням лікарні медичним персоналом, спроможним працювати за новітніми технологіями”, – пише Сюмар.

Нардеп наголосила, що треба розуміти значущість цієї лікарні.

“Це єдиний в Україні медичний заклад, який здатен робити трансплантацію кісткового мозку від неродинного донора. Цього в Україні не робить більше ніхто. Сотні українських дітей потребують такої трансплантації”, – пояснила Сюмар в коментарі телеканалу “Прямий”. Вона нагадала, що активісти ще з 2011 року боролися за нову лікарню.

“І тільки в 2015-2016 році ситуація істотно змінилася, була закуплена основна техніка на той момент, і ми робили все для того, щоб у повному обсязі відбувалося фінансування “Охматдиту”. Рік тому ми мали вже практично готову будівлю, і треба було робити все для того, щоб не зупинятись. Для того, щоб стало можливим це відкриття”, – говорить Вікторія Сюмар.

Нардеп наголосила, що забезпечення медзакладу фахівцями і необхідним обладнанням – це завдання уряду.

“Опікунська рада НДСЛ “Охматдиту”, до якої я маю честь належати, зазначає: нині відкриються лише 7 відділень із 21-го. Ба більше, на жаль, вони укомплектовані медичним персоналом лише наполовину. Тому повноцінно працювати і лікувати дітей там не зможуть. Кабмін мав би негайно владнати проблему із забезпеченням лікарів у лікарнях зі статусом “Національний”. Також наголошуємо: решта 16 відділень нового корпусу запрацюють лише після закупівлі великої кількості медичної техніки на суму понад 1,2 млрд грн. Величезний виклик для влади – провести тендери з закупівлі максимально прозоро і чесно, а не заробляти на життях дітей”, – зауважила Сюмар.

Вона закликала провести прозорий і публічний конкурс на посаду головного лікаря лікарні. “Очолювати “Охматдит” має людина з баченням, як розвивати найсучаснішу українську лікарню, а не той, хто “забезпечить потрібні тендери”, – застерігає народна депутатка.

За словами Сюмар, Опікунська рада також наполягає на доплаті медичним працівникам Національних закладів МОЗ.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Зеленський попіарився на відкритті “Охмадиту” на 90% збудованим Порошенком