facebook

Студенти-правники запропонували виступати експертами у вдосконаленні процедури ЄФВВ

У МОН відбулася зустріч Сергія Шкарлета зі студентами-правниками.

28 липня відбулася зустріч т. в. о. Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета з лідерами ініціативної групи студентів Bona Fides для обговорення подальшої співпраці групи студентів-правників з міністерством освіти. Про це повідомив “Всеосвіті” активіст руху Борис Чубін.

Нагадаєм, що студенти правники об’єдналися для відновлення справедливості у процедурі ЄФВВ з права. Їхніми зусиллями 4 запитання із ЗНО по праву було офіційно дискваліфіковано.

Тож 23 липня 2020 року Олександр Пижов, державний експерт експертної групи з питань нормативно-правового забезпечення директорату вищої освіти та освіти дорослих в Міністерстві освіти і науки від імені т. в. о. Міністра освіти Сергія Шкарлета запросив шістьох студентів на зустріч за круглим столом сумісно з УЦОЯО.

Серед запрошених студентів-активістів були: Анна Лейб, Лілія Мамедова, Борис Чубін, Юлія Горожанкіна, Іван Барашов та Владислава Насірова.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Під час зустрічі було обговорено важливі моменти майбутньої співпраці. Журналісти “Всеосвіти” поспілкувалися з Борисом Чубіним, одним із запрошених студентів.

Під час півторагодинної зустрічі було обговорено важливі моменти майбутньої співпраці. Ми запропонували підтримку та допомогу у вдосконаленні процедур ЗНО та і вступної кампанії.

Найважливіші підсумки зустрічі:

  • Сергій Шкарлет погодився з думкою, що він, як ніхто інший, знає, наскільки важливий двосторонній контакт зі студентами для того, аби їх зрозуміти.
  • Зустріч стала актом співпраці, до якої, насамперед, прагнули студенти.
  • Будь-яка перемога має бути перемогою Міністерства освіти — озвучена позиція студентського руху.
  • Зробили акцент на тому, що ініціативна група студентів має конкретні пропозиції, а не несе в собі лише ідею вдосконалення ЄФВВ.
  • Майбутні правники презентували концепт-проєкт доповнень та змін до Наказу МОН №441 від 05 квітня 2019 року. Концепт-проєкт доповнює деякі частини допоміжними механізмами, які нівелюють більшість невдоволень студентів ЄФВВ.
  • Активісти руху запропонували Сергію Шкарлету виступати в якості радників на наступні роки проведення ЄФВВ.
  • Запропонували Міністерству освіти і науки України допомогу у виявленні недоліків юридичних механізмів у актах ЄФВВ.

Сергій Шкарлет своєю чергою надав зворотний зв’язок, прийнявши до уваги усі пропозиції та запропонувавши подати Міністерству освіти і науки концепт-проєкт доповнень та змін до Наказу МОН №441 від 05 квітня 2019 року в офіційному форматі.

Пізніше, під час прес-брифінгу “Вступна кампанія 2020” в Міністерстві освіти і науки, про який ми вже писали, журналісти “Всеосвіти” запитали у т. в. о. Міністра освіти щодо його кроків для подальших змін та вдосконалення процедури ЗНО з усіх предметів зважаючи на досвід успішних поправок, рекомендованих студентами правниками.
Так, у нас відбулася зустріч з активістами студентського руху Bona Fides. Ми обговорили співпрацю. Наразі скажу, що ми, Міністерство освіти і науки України, щорічно працюємо над вдосконаленням процедури ЗНО та вступної кампанії, — відповів Сергій Шкарлет.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Студенти-правники запропонували виступати експертами у вдосконаленні процедури ЄФВВ