facebook

В ООН заявили про катастрофічний вплив пандемії на освіту

Через коронавірус навчання було призупинено в 160 державах, близько мільярда учнів не отримали знання в повній мірі.

Щонайменше 40 мільйонів дітей не змогли отримати необхідні знання в “критично важливий дошкільний вік” через пандемію. Про це заявив генсек ООН Антоніу Гутерріш, передає Радіо Свобода у вівторок, 4 серпня.

У зв’язку зі сформованою ситуацією світу загрожує “катастрофа поколінь”. Карантин вплинув на освітній процес в 160 країнах, а через закриття навчальних закладів близько мільярда учнів не змогли отримати знання в повній мірі.

Гутерріш додав, що через загрозу “катастрофи поколінь” відновлення нормального процесу навчання має стати першочерговим завданням.

Зараз – визначальний момент для дітей та молоді світу. Рішення, які зараз приймають уряди, матимуть тривалий вплив на сотні мільйонів молодих людей і перспективи розвитку країн на наступні десятиліття“, – наголосив він і уточнив, що консультації з батьками та педагогами повинні стати основоположними у вирішенні цього питання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, що раніше ООН закликала ввести базовий дохід через пандемію. Базовий дохід для найбідніших у країнах, що розвиваються, допоможе сповільнити поширення коронавірусу, вважають в організації.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В ООН заявили про катастрофічний вплив пандемії на освіту