facebook

Зеленський закликав Білорусь відмовитися від вуличного насильства

Президент України закликав сусідів до діалогу між владою та мітингарями

Президент України Володимир Зеленський закликав Білорусь до відмови від вуличного насильства. Відповідне звернення опубліковано в Telegram-каналі очільника держави.

За словами президента, білоруси переживають “непрості часи”, адже намагаються визначити вектор свого подальшого розвитку. Зеленський наголосив, що будь-яка легітимність виникає виключно із суспільної довіри, а сумніви в ній є дорогою до насильства й суспільного протесту, який наразі спостерігається в Білорусі.

Крім того, президент України закликав владу Білорусі максимально дотримуватися загальновизнаних демократичних стандартів. “Безумовно, ми закликаємо наших сусідів до максимальної толерантності, терпимості та відмови від вуличного насильства“, – відмітив Зеленський.
Очільник держави резюмував, що Білорусь має забезпечити власному народу права та свободи, адже, на думку Зеленського, тільки так можна зберегти надію на вихід із кризи.

Нагадаємо, вчора, 9 серпня, в Білорусі завершилися президентські вибори. За результатами екзит-полів, чинний глава Білорусі Олександр Лукашенко перемагає на виборах, набравши 79,7%.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Водночас, білоруси у відповідь на результати екзит-полів вийшли на мітинги в Мінську та інших містах Білорусі. До їх розгону залучили ОМОН, зокрема повідомлялося про те, що автозак силовиків в’їхав у натовп мітингарів, а міліція стріляла гумовими кулями.
Сьогодні вранці, 10 серпня, МВС Білорусі визнало застосування спецзасобів проти мітингувальників у столиці країни, де тривають масові протести. У відомстві заявили, що “були вимушені” використати спецтехніку та шумові гранати.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Зеленський закликав Білорусь відмовитися від вуличного насильства