Українець легко переміг на чемпіонаті світу з приготування кави у джезві, який нещодавно відбувся у Дубаї. Баристи, які приймали участь, мали зварити в джезві два напої: класичну чорну каву та смачний авторський напій із додаванням будь-яких складників. Найкраще це вдалося українцеві Славі Бабичу, пише “Експрес“.
У Києві він давно став міською легендою — коли підсадив столицю на капуорандж — капучино, пінка у якому збита не з молока, а з апельсинового фрешу.
Бариста розповів, чим здивував суддів в Об’єднаних Арабських Еміратах.
“Я назвав свій авторський напій “Рубін Кенії”, — розповідає Слава Бабич. — Подавав у коктейльній чарці без ніжки, на підставці, що підсвічується. Спершу приготував класичний напій у джезві (10 грамів кави і 80 мілілітрів води), потім процідив його через аеропрес, додав пюре смородини, помаранчеву воду, гранатовий шраб (кислувата настоянка зернят), сuгарний бітер (настоянка з міцного спupтного і сuгари), кокосовий цукор і кандурин (харчовий барвник із блиском)”.