facebook

Вакцинація учнів та медогляд педагогів: з якими довідками розпочнеться навчальний рік

Вакцинація учнів та медогляд педагогів: з якими довідками розпочнеться навчальний рік
Освітяни можуть не проходити медогляди, а от дітей потрібно вакцинувати згідно з календарем щеплень.
Про це повідомив голова Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 18 серпня.

Якщо дитина вакцинована вчасно і відповідно до календаря профілактичних щеплень, то з 7 до 14 років їй не проводитимуть вакцинації чи ревакцинації. Тому важливо робити щеплення вчасно і тоді це не потрібно робити при школі, – наголосив Максим Степанов.

Водночас, він зазначив, що керівництво школи може попросити дати відповідну довідку щодо дотримання календаря щеплень. На запитання, чи безпечно вакцинувати дітей під час пандемії, очільник МОЗ відповів, що за весь час пандемії робити вакцинацію не припиняли.

Це не просто безпечно, це має велику необхідність, тому що ми вакцинуємо дітей від дуже серйозних та загрозливих хвороб, тому я звертаюся до всіх батьків з проханням дотримуватися календаря щеплень. Дітей треба вакцинувати, щоб вони не захворіли, щоб вони були здорові – саме на це направлена наша політика. Тому вакцинуйтесь, звичайно з дотриманням правил, як встановлені в нашій країні щодо COVID-19 і тоді це буде безпечно, – повідомив голова МОЗ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також він додав, що працівники освіти не повинні зараз проходити медогляди – це передбачено змінами через карантинні обмеження.

Нагадаємо, стаття 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» передбачає, що дітям, які не отримали щеплень за Національним календарем, відвідувати заклади освіти не дозволяється.

Раніше Верховний суд підтвердив, що садочки і школи мають право не допускати невакцинованих дітей до освітніх закладів. У Постанові йдеться про те, що держава має забезпечити баланс між правом дитини отримати дошкільну освіту і правами інших дітей.

Також, ми писали про те, що Міністерство охорони здоров’я України запропонувало до громадського обговорення проєкт наказу Про затвердження Форми первинної облікової документації № 026/о «Медичний висновок про допуск/недопуск дитини/абітурієнта до відвідування закладу освіти, оздоровлення та відпочинку».

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вакцинація учнів та медогляд педагогів: з якими довідками розпочнеться навчальний рік