facebook

Українських водіїв хочуть змусити перездати на права: назвали категорії

В Україні водіїв можуть змусити перездати іспити на права. Це стосується тих, у кого є категорія С, СЕ, С1, С1Е, D, DE, D1, D1E, зокрема водіїв автобусів і вантажних автомобілів.


Новий проєкт наказу, який регламентує новий порядок щодо водійських посвідчень, опублікований на сайті Мінінфтраструктури. Відтак, у разі його прийняття усі водії автобусів та вантажівок будуть змушені не тільки один раз перездати на права, але з періодичністю кожні 5 років проходити навчання та здавати екзамени знову, інформує Auto24.

“Водії транспортних засобів, які до набрання чинності цим наказом отримали посвідчення водія категорій С, СЕ, С1, С1Е, D, DE, D1, D1E, проходять періодичні підготовчі курси. Підтвердження професійної компетентності водіїв здійснюється шляхом складання тесту після проходження підготовчих курсів у Навчальному центрі”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що навчатися водії будуть за допомогою теоретичних і практичних занять за очною, дистанційною, або у поєднанні таких форм здобуття освіти. Підготовка водіїв за початковою програмою може проводитись за дуальною формою здобуття освіти.

Залежно від програми підготовки курси триватимуть від 35 до 280 навчальних годин.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українських водіїв хочуть змусити перездати на права: назвали категорії