facebook

Петро Порошенко замість себе хоче відправити на вибори мера Києва дружину Марину Порошенко – джерело

П’ятий президент України Петро Порошенко не балотуватиметься на пост мера Києва на майбутніх виборах. У столиці з’явилися плакати з особою екс-глави країни і породили чутки, що він має намір балотуватися на посаду міського голови від своєї партії “Європейська солідарність”, однак це не так.Про це пише телеграм-канал “Політика країни”, в четвер, 3 вересня.

Порошенко точно не піде в мери Києва. Занадто великі ризики програти. Більш того, на зараз основна концепція поки взагалі не висувати кандидата в мери (який може взагалі до другого туру не вийти, що буде ганьбою для партії), а зосередиться на просуванні партсписку до Київради. Саме для цього і повісили рекламу з Порошенком. тобто це тема під вибори до Київради, а не мера “, – сказав” Країні “джерело партії. Але, за його словами, людина на прізвище “Порошенко” цілком може брати участь в майбутніх виборах в столиці.”Зараз опрацьовується і прораховується по соціології варіант, що партійний список євросолідарності до Київради очолить дружина Порошенко Марина”, – додало джерело.

Якщо замість Марини кандидатом все ж стане Петро Порошенко, то для нього це загрожує політичними проблемам

Дружина екс-президента Петра Порошенка Марина Порошенко на виборах мера Києва точно не виграє, якщо її висунуть кандидатом від Європейської солідарності повідомляє Страна

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Таку думку в коментарі Главреду озвучив політтехнолог, директор зі стратегічного планування агентства Гайдай.Ком Сергій Гайдай.

Це гра проти Кличка. У них з Порошенком одне електоральне поле і в ЄС розуміють, що у них немає жодної кандидатури, яка б виграла у Кличка, так як ні за Олексія Гончаренка, ні за Марину Порошенко ніхто не буде голосувати, І як саме цим пояснюється поява Порошенко на білбордах, так як якщо і будуть голосувати, то тільки за нього”, – пояснив Гайдай.

На думку експерта, задумка партії п’ятого президента, скоріше, в іншому – забравши собі половину електорату Кличка, це дасть можливість зайти фракцією в Київраду і змусить з ними рахуватися.

Також Гайдай виразив сумніви і в можливість висунення в мери самого Порошенка.

Мені не віриться, що і особисто Порошенко може піти в мери Києва – для нього це вкрай невигідна ситуація. Якщо він піде і навіть переможе, то це буде заниженням його статусу. Колишній президент повинен залишатися колишнім президентом і це не в його характері. А якщо він програє, то це створить ризик для остаточного політичного провалу Порошенка “, – уклав Гайдай.

Дата виборів мера Києва
Вибори мера Києва, а також вибори депутатів Київської міської ради відбудуться в столиці України 25 жовтня 2020 роки як частина регіональних вибори по всій країні.

В даний час на пост столичного градоначальника претендують

Віталій Кличко;
Сергій Притула;
Андрій Пальчевський;
Олександр Попов;
Ірина Верещук;
Борислав Береза;
Михайло Добкін;
Микола Томенко;
Олексій Кучеренко
Олександр Омельченко;
Андрій Іллєнко;
Єгор Фірсов.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Петро Порошенко замість себе хоче відправити на вибори мера Києва дружину Марину Порошенко – джерело