facebook

Посадити нардепа протягом місяця. Вказівка Зеленського: початок репресій в Україні

Народного депутата Гео Лероса, якого нещодавно виключили із фракції “Слуги народу”, сьогодні допитали у Державному бюро розслідувань у рамках справи про ухилення від сплати податків. Також сам нардеп зазначив, що Зеленський особисто доручив посадити його за грати протягом місяця.

У повідомленні на сторінці юридичної фірми “Міллер”, яку очолює адвокат Масі Найєм йдеться наступне:

Сьогодні відбувся допит народного депутата України Гео Лероса. Його допитували в якості свідка у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів в значному розмірі)”, – зазначається у повідомленні.

Масі Найєм додав, що податкової перевірки яка б встановила наявність в Гео Лероса не сплачених податкових зобов’язань не проводилось.

Жодних повідомлень-рішень від Державної податкової служби щодо необхідності сплати заборгованості він також не отримував”, – зазначив адвокат.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він також нагадав, що відповідно до електронної декларації, в 2019 році Лерос заробив приблизно 603 тис. грн. При цьому кримінальна відповідальність за ухилення від сплати податків, станом на 2019 рік, починається з 2,8 млн гривень невиплаченого податку.

Заробітна плата нарахована нашому Клієнту як фізичній особі юридичною особою, а саме управлінням справами Апарату Верховної Ради України, яке в даному випадку виступило податковим агентом та мало сплатити податок на доходи фізичних осіб при виплаті заробітної плати”, – наголосив адвокат.

Сам же Гео Лерос у своєму фейсбуці прокоментував виклик на допит.

Він зазначив, що Татаров проходив в якості свідка у справі Майдану, а також відзначив той факт, що він фігурував у кримінальних провадженнях.

Татарова у справах Майдану допитували як свідка. Власне, як і всі керівники МВС та ГСУ того часу, він фігурував у кримінальних провадженнях. Його фігура може використовуватись для проведення репресій і створення ручного репресивного органу, зазначає депутат.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Посадити нардепа протягом місяця. Вказівка Зеленського: початок репресій в Україні