facebook

Литва першою визнала Тихановську президенткою Білорусі

Депутати литовського парламенту ухвалили резолюцію про незаконне нав’язування Росією свого союзу з Білоруссю. В документі Світлана Тихановська вказана як “лідер, обраний білоруський народом”.

Відтак це перший випадок, коли на офіційному рівні Тихановську визнано президенткою Білорусі. Відповідна резолюція опублікована на сайті литовського парламенту.
Депутати парламенту зазначили, що вважають Тихановську та Координаційну раду “єдиними легітимними представниками білоруського народу”.

Також у резолюції мовиться, що Литва не буде підтримувати дії “нелегітимного глави Білорусі” Олександра Лукашенка. А всі дії політика, спрямовані на зміцнення влади, серед яких і домовленості з Росією, вважатимуться злочином проти білорусів.

Депутати литовського парламенту пропонують запровадити додаткові санкції проти Росії та “незаконного лідера” у випадку спроби обмежити суверенітет Білорусі проти волі народу.

Крім цього, Литва надаватиме білоруському народу та його законним представникам фінансову, політичну, економічну допомогу, спрощення візового режиму. Аби в державі відбулися прозорі та демократичні вибори.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Литва першою визнала Тихановську президенткою Білорусі