facebook

Мовні квоти на захист української підтримують 65% українців – опитування

Понад три чверті українців (77%) вважають, що більшість предметів у школах мають викладатися українською мовою. Не згодні з таким твердженням 17%.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” спільно із соціологічною службою Центру Разумкова.
Окрім того, 72% респондентів погодилися з тим, що українська мова є важливим атрибутом незалежності України. Але 25% – іншої думки.
Понад половина українців (52%) переконані, що права російськомовних в Україні наразі ніяк не порушуються.

Щоправда, 26% говорять про порушення прав російськомовних в окремих випадках, а ще 10% твердять про постійні порушення.

Також 66% українців вважають, що українська мова має залишатися єдиною державною, тоді як російська – вільно використовуватися у приватному житті.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

17,9% опитаних виступили за те, щоб російська отримала офіційний статус лише в деяких регіонах. 12,6% респондентів вважають, що необхідно надати російській мові статус державної.

Переважна більшість українців (79%), свідчать результати дослідження, погоджуються, що всі громадяни повинні володіти державною мовою. Іншої думки – 16%.

Ще більше опитаних – 82% – згодні з тим, що керівники держави і держслужбовці повинні у робочий час спілкуватися українською мовою. Це твердження підтримує й більшість мешканців Півдня та Сходу – 82% та 63% відповідно.

На телебаченні запроваджені мовні квоти на рівні 75% від всього ефіру, які спрямовані на підтримку українською мови. Як з’ясувалося в ході опитування, підтримують ці заходи 65% українців, а проти 30%.

Мовні квоти підтримують у всіх регіонах, окрім Сходу (38% – за, а 56% – проти).

Дослідження проводилося з 14 по 19 серпня в усіх регіонах України окрім Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Похибка не перевищує 2,3%

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мовні квоти на захист української підтримують 65% українців – опитування