facebook

У МОЗ сказали, як зміниться час прибуття “швидкої” наступного року

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, які показники в роботі екстреної меддичної допомоги МОЗ планує покращити у наступні кілька років.
Зокрема, за словами міністра, покращиться показник вчасного прибуття “швидкої”. Планується збільшити показник часу доїзду бригади «екстренки» до пацієнта з 31% зараз до 60% – у 2021 році, 75% – 2022 році та 85% – у 2023 році.

Також з наступного року всі виклики будуть ділити на чотири типи: критичний, екстрений, невідкладний та непрофільний (з точки зору екстреної медичної допомоги).

“Це безпосередньо впливає на час доїзду. Якщо це критичний виклик, то “швидка” повинна бути практично миттєво на місці”, – сказав Степанов.

Окрім того, у 2021 році планують змінити принцип, за яким автомобілі «екстренки» направляють на виклики – із територіального, який діє наразі, на екстериторіальний, коли машина може виїжджати за межі області, тобто на виклик направлятимуть авто, яка знаходиться найближче до місця виклику, йдеться у повідомленні.

Планують у МОЗ також оновити парк автомобілів екстреної допомоги.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“В цьому році на «екстренку» урядом додатково було виділено 1 млрд і 260 млн грн, тобто підвищено було тариф на «екстренку»… Також у 2020 році у нас є 922 млн грн, на які триває процес закупівлі машин екстреної медичної допомоги. Ми збираємось купити близько 400 машин. І в 2021 році ми ще 700 машин в своїх пропозиціях заклали і 707 – у 2022 році. Це та кількість автомобілів в центрах екстреної меддопомоги, які потребують заміни”, – розповів глава МОЗ.

Як відзначив міністр, заплановане також підвищення зарплат працівникам екстреної меддопомоги. У держбюджеті на наступний рік МОЗ пропонує передбачити кошти на суттєве підвищення зарплат працівникам «екстренки»: водію, який повинен бути медичним техніком, – до 12 тис грн, фельдшеру – до 17 тис грн і лікарю – не менш як 20 тис грн.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У МОЗ сказали, як зміниться час прибуття “швидкої” наступного року