facebook

Тепер офіційно: НАЗЯВО знайшло плагіат в наукових роботах Шкарлета

Етичний комітет Національного агентства з питань забезпечення якості освіти виявив плагіат у роботах нинішнього виконуючого обов’язки міністра освіти та науки Сергія Шкарлета.

Комітет виявив, що в 4 публікаціях Шкарлета було допущене використання текстових запозичень без посилання на джерело.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні 11 вересня, повідомляють в НАЗЯВО.

Варто зазначити, що рішення комітету має рекомендаційну силу.

“Комітет встановив порушення у вигляді текстових запозичень без посилання на джерело у 4 публікаціях пана Шкарлета, відповідно, за результатами цієї роботи Комітет з етики рекомендує Національному агентству підтвердити встановлення цих порушень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, звернутися до Національного університету “Чернігівська політехніка” з інформуванням про недоліки у роботі їхньої внутрішньої системи із забезпечення якості освіти”, – повідомляють у відомстві.

На засіданні комітету був присутній представник Сергія Шкарлета – адвокат Олександр Радченко.

Наявність плагіату у роботах Сергія Шкарлета підтвердили також незалежні міжнародні експерти. Їм були надіслані уривки робіт, перекладені англійською мовою.

“Я переглянув усі уривки, наведені в документі, який Ви мені надіслали; я також використовував систему відповідності тексту, щоб виділити вміст, що дублюється.

У всіх випадках є очевидним, що оригінальний матеріал був використаний повторно, або слово в слово, або з незначними змінами, що не змінило значення, таким чином, має місце повторне використання ідей, представлених у джерелі…

На основі цих спостережень я роблю висновок, що надані випадки відповідають міжнародно визнаному визначенню плагіату”, – зазначає чеський експерт Томаш Фольтинек.

Нагадаємо, що українські активісти та освітяни неодноразово виходили на акції протесту та вимагали відставки Сергія Шкарлета з посади очільника Міністерства освіти і науки.

Однією з причин активісти називали плагіат у наукових роботах нинішнього начальника міністерства.

Науковці Юрій Бойко та Василь Садовий, які зробили аналіз статті для докторської дисертація в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета, виявили, що збіги з працями інших науковців становлять 87,4%.

Раніше в Уряді обіцяли також провести розслідування щодо ймовірного плагіату в роботах Сергія Шкарлета.

Сам Шкарлет наявність плагіату у своїх роботах заперечує і в інтерв’ю “Радіо Свобода” стверджує, що будь-яка програма “покаже співпадіння, покаже певні широковживані слова. Математичні формули взагалі “б’ються” як плагіат, таблиці “б’ються”, як правило, як повний плагіат”.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Тепер офіційно: НАЗЯВО знайшло плагіат в наукових роботах Шкарлета