facebook

Як зупинити епідемію в Україні, сиитуація з Covid-19 погіршується: пояснення лікара

Останнім часом на території України спостерігається стрімке зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію. Щоб запобігти подальшому поширенню вірусу, українці повинні дотримуватися профілактичних заходів і обмежити соціальні контакти.

Про це заявила лікар-епідеміолог Катерина Сояк у інтерв’ю виданню Главком.

За її словами, збільшення кількості хворих – це природний процес перебігу епідемії, тому що один хворий може заразити відразу 3-4 людини. У цій ситуації українці повинні скоротити свої соціальні контакти і менше користуватися громадським транспортом. Внаслідок цього епідемічна ситуація може покращитися.

“Якби кожен подбав про зменшення кількості своїх соціальних контактів – походів у гості, спілкування, користування громадським транспортом – це вже поліпшило б ситуацію. Дотримання цих норм серйозно залежить від людей, а тому потрібні якісь адміністративні заходи, щоб населення їх дотримувалося”,- вважає Сояк.

Також вона підкреслила, що в Україні поки що немає колективного імунітету, а вакцина від Covid-19 ще не з’явилася. Тому потрібно акцентувати увагу на стримуванні поширення епідемії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Як зупинити епідемію в Україні, сиитуація з Covid-19 погіршується: пояснення лікара