facebook

Вже у серпні: багатьом українцям виплатять від 450 до 3100 грн — суми та списки за категоріями

У серпні деяким категоріям українців видадуть разову грошову допомогу


В останній місяць літа низці українців держава України видасть грошову допомогу. У Мінсоцполітики назвали категорії та розміри виплати.

Кабінет міністрів України затвердив 21 липня постанову про виплату грошової допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань.

Згідно з документом до Дня Незалежності України, держава виплатить разову грошову допомогу ветеранам війни, які постраждали від нацистських переслідувань, громадянам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, які відзначилися під час боротьби за свою країну.

Вказується, що розмір виплат буде від 450 до 3100 грн, у тому числі як подяка за внесок на захист країни.

Згідно з постановою Кабміну, встановлені наступні розміри виплат залежно від категорій осіб. Наприклад, особи з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні, яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років, ув’язнені концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, що визнані особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання або одержання каліцтва:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

І групи – 3100 грн;
II групи – 2900 грн;
III групи – 2700 грн.
Також учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності, колишні неповнолітні, яким не виповнилося 18 років, ув’язнені концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання та якщо вони народилися у вказаних місцях, де були їхні батьки, розмір допомоги становитиме 1000 грн.

Особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, обіцяють виплатити 3100 грн. Також по 1000 грн отримають члени сім’ї загиблих чи померлих Захисників та Захисниць.

Членам сімей загиблих ветеранів війни, чоловікам чи дружинам померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружині учасників війни та жертв нацистських переслідувань – 650 грн.

Учасникам війни та колишнім ув’язненим концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, осіб, яких насильно вивезли на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістичним режимом у тилу ворога – 450 грн.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вже у серпні: багатьом українцям виплатять від 450 до 3100 грн — суми та списки за категоріями