facebook

Операцію щодо Юрченка злили з ОГПУ, на хабарі мали зловити ще десяток депутатів – Шабунін

Спецоперація з викриття корупційної схеми за участі нардепа Олександра Юрченка була зірвана ймовірно через витік інформації з Офісу генпрокурора.

Про це в інтерв‘ю “Українській правді” заявив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін. Він зазначив, що наразі у справі інкримінується тільки епізод щодо передачі 13 тисяч доларів, тоді як на записах йдеться про 200 тисяч доларів.

“Чому не інкримінується другий епізод? Він 13 тисяч взяв, поправки зареєстрував, а далі мова йде про 200 тисяч – для голосування правок в комітеті, потім в залі. Чому не інкримінується ця частина? Тому що передача грошей не відбулася. НАБУ дуже непрозоро натякає, що операція була зірвана”
, – зазначає Шабунін.

Про операцію знали три інституції – НАБУ, САП і Генпрокуратура. НАБУ, САП – нащо їм зливати свою власну операцію? Я більш ніж переконаний, що “потекло” з Офісу генпрокурора. У підсумку – один депутат має підозру. А якби гроші були передані, він же поніс би їх в комітет. А потім – зала. То ця вся операція мала б скінчитися десятком підозр депутатам. Саме тому операцію злили“, – наголошує Віталій Шабунін.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Операцію щодо Юрченка злили з ОГПУ, на хабарі мали зловити ще десяток депутатів – Шабунін