facebook

В Україну повертається спека, але це ще не “бабине літо” – синоптик

В Україну на цьому тижні повертається спека до 30 градусів. Але це підвищення температури не можна назвати “бабиним літом”.

Як розповів начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик, “бабиним літом” зазвичай називають період теплої погоди після тривалого холодного періоду, але в Україні ще не було значного зниження температури. Про це повідомляє РБК-Україна.

“У нас “бабине літо” буває щонайменше у другій половині жовтня. Зараз не “бабине літо”. Спочатку повинна метеорологічна осінь настати. У нас поки що триває метеорологічне літо”, – зазначив синоптик.

Він додав, що тепла погода в Україні триватиме до кінця тижня. Очікується підвищення температури у Києві до 25 градусів і вище, а на півдні – до 30 градусів.

“Наприкінці тижня починається зміна погоди. Починаючи з 25 вересня на заході, 26 числа – Правобережжя, а 27 вересня – майже вся Україна. Очікуються короткочасні дощі і температура знизиться на 3-5 градусів”, – сказав Білик.

Він зауважив, що наразі температура в Україні трохи перевищує норму. Але на вихідних на сході вже були заморозки. У повітрі в ніч на 20, на 21 та на 22 вересня температура опускалася до 1 градусу морозу в повітрі і до 4 градусів на ґрунті.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Повідомляєтьься, що у вересні цьогоріч середня місячна температура очікується в межах 14-19 градусів тепла, що на 1-2 градусів вище середніх багаторічних значень.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Україну повертається спека, але це ще не “бабине літо” – синоптик