facebook

Зеленський повідомив чи буде Україна надавати військову допомогу Азербайджану

Київ підтримує суверенітет і територіальну цілісність Азербайджану, підкреслив президент України Володимир Зеленський, коментуючи загострення конфлікту в між Вірменією і Азербайджаном.

Україна не надаватиме військову допомогу жодній країні світу, заявив президент країни Володимир Зеленський на брифінгу в Чернівецькій області.

Президента попросили прокоментувати заяви про те, що українська сторона готова допомогти Азербайджану.

Наскільки я знаю, ми вже надаємо допомогу і в правовому полі, і в ресурсному поле, йдеться і про гуманітарну допомогу. Сьогодні розглядається питання складання списку, що саме потрібно. Україна готова сьогодні на різних майданчиках підтримувати Азербайджан. Це і військова підтримка, і гуманітарна всім тим, що потрібно буде в майбутньому. Це військова ситуація “, – сказала народний депутат від” Слуги народу “Людмила Марченко 1 жовтня.

Тут і думати нічого. Давайте не плутати [з офіційною позицією держави] приватне висловлювання того чи іншого депутата – неважливо якої партії, вони у нас все в Раді кажуть таке, що іноді не можна, щоб потрапляло в ЗМІ. Але це особиста висловлювання, ми живемо у вільній країні. Що стосується мого ставлення до цього – це повноваження точно не якогось депутата, а повноваження глави держави, головнокомандуючого [заявляти про надання військової допомоги]. Тому таке питання навіть не може підніматися. […] Мова не йде про те, що Україна буде надавати військову допомогу будь-якій країні “, – відповів Зеленський.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У нас зрозуміла, я вважаю, зважена і правильна позиція як у держави: ми закликаємо до діалогу між Азербайджаном і Вірменією і до деескалації конфлікту”, – додав президент.

Зеленський зазначив, що “в останні рік-два” відносини України з Азербайджаном “особливі”.

Вони дуже серйозні і потужні на економічному і геополітичному напрямках. Це правда. Ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність Азербайджану. І вони [діють] так само: завжди, коли ми говоримо і про Крим, де була незаконна анексія. Вони підтримують територіальну цілісність і суверенітет України “, – підкреслив глава держави.

Він заявив про неприпустимість існування “заморожених конфліктів”.

Через те, що у нас війна на Донбасі, я вважаю, що не може бути будь-якого замороженого конфлікту. Тому що буде потім – неважливо, диверсія або провокація, – але буде все-таки вибух. Навіть якщо пройшло 30 років після того, як була війна в тому чи іншому місці на нашій планеті. тому потрібно вирішувати питання швидко “, – підкреслив Зеленський.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Зеленський повідомив чи буде Україна надавати військову допомогу Азербайджану