facebook

Вступна кампанія – 2021: Міносвіти затвердило умови для абітурієнтів

Міністерство освіти та науки України опублікувало наказ про затвердження умов вступної кампанії на 2021 рік. Вона розпочнеться в липні й більшість абітурієнтів зможуть подати заяви через інтернет.
Про це повідомляє пресслужба МОН.

«Ми плануємо провести наступну вступну кампанію в липні 2021 року, щоб і вступники, і члени приймальних комісій мали час на відпочинок перед початком нового навчального року. Оскільки ще не відомо, як буде розвиватися ситуація з поширенням коронавірусу, майже всі вступники (у тому числі й на основі ОКР молодшого спеціаліста) зможуть подавати заяви на вступ в електронному вигляді”, – розповів тимчасово виконуючий обов’язки міністра освіти Сергій Шкарлет.

Сергій Шкарлет повідомив, що для реєстрації електронного кабінету вступника необхідно буде мати хоча б один сертифікат ЗНО та документ про повну загальну середню освіту, виготовлений в Україні з використанням фотополімерних технологій.

Для вступників на спеціальності гуманітарного та соціального спрямування обов’язковим залишиться ЗНО з української мови та літератури, вступники ж на інші спеціальності зможуть скористатися правом проходити тестування лише з української мови. Фахівці Українського центру оцінювання якості (УЦОЯО) запевняють, що тест з української мови міститиме й компетентнісні завдання, які передбачають знання літератури. Крім того, залишаються чинними сертифікати ЗНО з української мови та літератури 2018-2020 років.

Абітурієнтам магістратури ВНЗ України в 2021 доведеться здавати єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ), який буде обов’язковим для всіх спеціальностей. Втім, тепер заклади освіти зможуть на власний розсуд збільшити вагу бала за фахове випробування, залишивши на іспит з іноземної мови щонайменше 25%.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вступна кампанія – 2021: Міносвіти затвердило умови для абітурієнтів