facebook

Посилення карантину в Європі: стало відомо де вводять жорсткі правила через COVID-19

Захворюваність коронавірусною інфекцією у Європі набирає обертів. Так, в ряді країн забороняється вже навіть деяким людям виходити з дому без нагальної потреби, а маски стають обов’язковими навіть на вулиці. Давайде розберемося, в яких країнах Європи впроваджують суворіші карантинні правила.

Німеччина
Альпійський регіон на півдні Німеччини першим в країні з моменту першої хвилі коронавірусу оголосив про запровадження повного карантину. Таким чином, як пише “Європейська правда”, 105 тисяч жителів громади Берхтесгеденер на кордоні з Австрією зможуть залишати будинки тільки з найважливіших причин протягом наступних двох тижнів.

Відтак, школи, ресторани, бари, театри, спортзали, кінотеатри і готелі в регіоні будуть закриті, але церковні служби дозволять, адже, як відомо, Баварія – найбільш релігійний регіон країни.

Чехія
В Чехії практично оголошено локдаун. Керівництво Чеської республіки оголосило про введення жорстких карантинних обмежень, прагнучи зупинити найшвидше зростання числа нових випадків COVID-19 у країні.

Міністр охорони здоров’я Роман Примула оголосив, що магазини роздрібної торгівлі та сфери послуг будуть закриті з 6:00 четверга.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Магазини з основним асортиментом залишаться відкритими. У торгових центрах залишаться відкритими лише продуктові магазини, аптеки та інші заклади, які уряд вкаже у своїй постанові. Оптові магазини також залишаться відкритими.

Уряд рекомендував роботодавцям підтримувати роботу з дому і обмежувати прямий контакт з клієнтами.

Також буде обмежено вільне пересування людей, за винятком поїздок на роботу, по магазинах, до лікаря або для допомоги близьким. Всі обмеження будуть діяти до 3 листопада.

Словаччина
Уряд Словаччини не виключає повторного запровадження загального карантину для того, щоб стримати епідемію коронавірусу.

Як пише “Європейська правда” з посиланням на DPA і Noviny, про це напередодні заявив прем’єр країни Ігор Матович.

На думку прем’єра, єдина можливість уникнути такого сценарію з епідемією, як у сусідній Чехії – “закрити усю країну”, або організувати масштабне тестування населення.

Рішення про “локдаун” мають розглянути сьогодні, 22 жовтня.

Напередодні у Словаччині зареєстрували новий рекорд заражень – 2 202 випадки, при тому, що її населення складає приблизно 5,4 млн. При цьому, кількість позитивних тестів серед усіх проведених зростає.

Ірландія
З 21 жовтня в Ірландії першій в Європі почав діяти жорсткий карантин через стрімке зростання кількості нових випадків захворювання коронавірусом. Триватиме він цілих шість тижнів.

Зокрема, в країні закриваються всі магазини, крім продуктових і аптек, не працюватимуть перукарні, салони краси та фітнес-клуби. Підприємства громадського харчування зможуть продавати їжу із собою або доставляти її додому. Громадянам дозволено пересуватися в радіусі 5 км від домівки. При цьому дитячі садки, школи та будівельні об’єкти продовжать працювати.

Уряд Ірландії також попросив ірландців обмежити контакти сімейним колом, до нього можна додати людей, які доглядають за хворими, літніми людьми і дітьми. При цьому уряд запропонував встановити додаткові штрафи в розмірі до 500 євро для громадян, що влаштовують великі домашні вечірки під час карантину.

Великобританія
За підсумками 20 жовтня в Великобританії зареєстрували рекордне зростання кількості жертв коронавіруса, починаючи з літа. Країна вже оголосила про поступове посилення карантину.

Зокрема, з п’ятниці Великобританія переходить на третій, останній рівень обмежень: закриються непродовольчі магазини, спортивні центри, готелі, бари таресторани. Працювати віддалено наказано всім, хто має таку можливість. Подібні заходи вже діють в ряді регіонів Франції.

Італія
У Римі та всьому Лаціо, столичному регіоні Італії, запроваджують комендантську годину, сподіваючись стримати епідемію коронавірусу.

Відповідне розпорядження схвалили губернатор Лаціо Нікола Зінгаретті та міністр охорони здоров’я Роберто Сперанца, пише “Європейська правда” з посиланням на Corriere Della Sera.

Починаючи з п’ятниці, 23 жовтня, на один місяць громадянам буде заборонено перебувати надворі з опівночі до 5 години ранку.

Право на виняток матимуть лише окремі категорії громадян – насамперед, ті, хто у цей час їде на роботу або з роботи, а також у разі невідкладних обставин. Ідентичні правила діяли під час весняного “локдауну”.

При цьому, популярні місця зібрання людей закриватимуть вже з 6 вечора – або повністю, або обмежуватимуть до них доступ.

Також з наступного тижня школи мають перевести 50% учнів на дистанційне навчання, з пріоритетом навчання у класі для випускників; університети – 75% студентів. Магазини поки що зможуть продовжити роботу без додаткових обмежень.

Польща
У Польщі на тлі зростання захворюваності на Соvid-19 мають намір посилити карантин

Якщо раніше локдаун запроваджували локально, то зараз польський уряд рекомендуватиме внести до “червоної” зони всю територію країни.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у середу, 21 жовтня, заявив, що у зв’язку з різким зростанням захворюваності рекомендуватиме ввести в країні найвищий рівень обмежень через коронавірус Соvid-19. Про це повідомляє Reuters.

Агентство пише, що Польща проводить політику введення локальних локдаунів, тому пропозиція помістити всю країну до “червоної” зони карантинних обмежень говорить прпео серйозність ситуації.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Посилення карантину в Європі: стало відомо де вводять жорсткі правила через COVID-19