facebook

З Африки. В Одеську область прилетіли рожеві фламінго – фото

Приліт рожевих фламінго в Одеську область вчені пов’язують зі змінами клімату. Ми переходимо в субтропіки, кажуть біологи


На Тілігульському лимані, який знаходиться на кордоні Одеської та Миколаївської областей, виявили зграю рожевих фламінго, які, за словами біологів, зазвичай зимують в Африці. Про це повідомляє Думська.

Вчені пов’язують появу в Україні екзотичних птахів зі змінами клімату, який стає все тепліше.

Одеський біолог, доктор наук Іван Русєв, каже, що традиційний ареал цих птахів знаходиться набагато південніше: найближчі гніздування – в районі турецького Ізміра.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Традиційний ареал цих птахів знаходиться набагато південніше, найближчі гніздування – в районі турецького Ізміра. Зустрічаються вони і біля Бургаса. Зимують фламінго зазвичай в Африці. Те, що вони з’являються тут все частіше, гніздяться, а деякі затримуються на зиму, – це, по Як видно, викликано загальним потеплінням. Ми переходимо в субтропіки”, – сказав одеський біолог, доктор наук Іван Русєв

У виданні зазначають, що це не перша поява фламінго в Україні. У 2011-му їх помічали на Будакська лимані, а в 2017-м і 2018 м – на Сиваші в Херсонській області.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

З Африки. В Одеську область прилетіли рожеві фламінго – фото