facebook

Після одужання від коронавірусу можуть з’явитися психічні розлади: медики розповіли, які саме

У людей, які перехворіли на коронавірус, можуть помічатися зміни у психіці. Про це заявили представники Національної академії медичних наук України. Інформація опублікована на сайті НАМН.

Медики відзначають, що у багатьох людей в складних життєвих обставинах виникають проблеми з психічним здоров’ям ‒ в тому числі можуть з’являтися симптоми тривоги і депресії.

“Незважаючи на всі зусилля, ви можете відчувати себе безпорадним, сумним, злим, дратівливим, безнадійним, тривожним або переляканим. У вас можуть виникати проблеми з концентрацією уваги на типових завданнях, порушення апетиту, болі в тілі або проблеми зі сном, або ви можете насилу справлятися з рутинними справами”, – говорять спеціалісти.

Медики радять звертатися до лікарів, якщо вищевказані симптоми спостерігаються кілька днів поспіль. Що стосується людей, які перехворіли коронавірусом, то реакція імунної системи, викликана COVID-19, викликає певні психопатологічні порушення. Про це свідчать результати дослідження спеціалістів, яке було проведене в госпіталі Мілана. Там протягом місяця тестували понад 400 пацієнтів з коронавірусом.

“Результати, засновані на клінічних інтерв’ю та анкетах самооцінки, показали наявність посттравматичного стресового розладу (ПТСР) у 28% обстежених, депресії в 31% випадку і тривожності у 42%. Крім того, у 40% пацієнтів було безсоння, а у 20% – обсесивно-компульсивні порушення (невроз нав’язливих станів. – ред.)”, – заявили в НАМН.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Після одужання від коронавірусу можуть з’явитися психічні розлади: медики розповіли, які саме