facebook

МОЗ запропонує уряду посилити карантин — Ляшко

Міністерство охорони здоров’я запропонує уряду встановити додаткові карантині обмеження на території України. Вони стосуватимуться, зокрема, роботи торгово-розважальних центрів та обслуговування людей у магазинах.

Про це сказав головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу 5 листопада.

“Сьогодні ми як МОЗ хочемо запропонувати уряду встановити додаткові карантині обмеження на території України. Вони будуть стосуватися обмеження діяльності зон харчування, дитячих кімнат і розважальних зон у ТРЦ. Ми хочемо, щоб у ТРЦ працювали винятково магазини. Також хочемо просити уряд заборонити проведення усіх масових культурних заходів. Обмежити діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів”, – пояснив він.

Також МОЗ пропонує заборонити діяльність закладів, які не дотримуються протиепідемічних норм, які прописані у постанові кабінету міністрів.

“Це дозволить органам контролю застосовувати заходи адміністративного впливу і карати тих, хто порушує протиепідеміологічні норми. А ті, хто дотримуються, зможуть працювати в умовах карантинних обмежень”, – додав Ляшко.

Крім того, міністерство рекомендує магазинам, аптекам й іншим закладам впровадити окремий час – з 10:00 до 12:00 – для обслуговування людей віком старше 60 років. За словами Ляшка, це має спонукати людей віком до 60 років не відвідувати їх у цей період.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

МОЗ запропонує уряду посилити карантин — Ляшко