facebook

В Італії – вперше більш 40 тисяч заражень, ще два регіони стають “червоними”

В Італії вперше з початку епідемії добовий приріст заражень коронавируса перевищив 40 тисяч.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Corriere della Sera.

За останні 24 години хвороба підтвердили у 40 902 чоловік. Це найбільший показник з початку епідемії. Перед цим рекордним був показник 7 листопада – 39 811 нових випадків за добу.

Відсоток позитивних тестів серед усіх зроблених становить 16%.

Найбільше нових заражень припадає на Ломбардію (більше 10 тисяч), П’ємонт (більше 5 тисяч) і Кампанію (близько 4 тисяч).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Померли за останню добу 550 хворих – менше, ніж 636 напередодні. Останній раз такі показники реєстрували в квітні.

Госпіталізували ще тисячу сорок-один хворих, а кількість хворих в реанімації зросла на 60 Всього в лікарнях перебувають 30 914 хворих коронавірусів, з них 3230 – у відділеннях інтенсивної терапії.

Одужали за минулу добу 11480 хворих.

Через погіршення ситуації ще два регіони Італії – Кампанія і Тоскана – перейдуть в “червону” зону з найсуворішим карантином.

Напередодні Італія перетнула позначку в 1 млн заражень з початку епідемії. З понад 1,1 млн хворих, померли – 44 139 пацієнтів, хворі в даний час – понад 663 тисяч, одужали – 399 238.

Нагадаємо, з 5 листопада по 3 грудня Італія ввела комендантську годину і ще ряд обмежень на всій території країни. Суворість карантину відрізняється в залежності від зони ризику, до якої віднесли регіон.

В “помаранчевих” зонах обмежується в’їзд-виїзд з регіону – крім випадків, коли для цього є нагальна потреба, так само обмежується виїзд зі своїх муніципалітетів. Ресторани можуть працювати тільки на доставку або продавати страви з собою.

У “червоній зоні”, на додаток до цього, закриті непродуктові магазини (крім аптек і кіосків преси), припиняються всі спортивні події.

На відміну від весни, навіть в регіонах найбільшого ризику не закрили перукарні, дитсадки і початкові школи.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Італії – вперше більш 40 тисяч заражень, ще два регіони стають “червоними”