Вчені назвали три напою, які пригнічують коронавірус
В пандемію коронавірусу все більше людей звертають увагу на стан свого здоров’я і замислюються над тим, як зміцнити імунітет. Вчені з Інституту молекулярної вірусології Медичного центру Університету Ульма повідомили, що є напої, здатні пригнічувати майже до 97% патогенів коронавірусу в організмі.
У дослідженні на сайті bioRxiv говориться, що фахівці з’ясували, що спочатку COVID-19 вражає горло людини, як і все респіраторні захворювання. Але є напої, які можуть оказувати вируцилідну дію на горло. До них відносяться зелений чай, сік граната і чорноплідної горобини.
Саме ягода чорноплідної горобини може пригнічувати активність коронавірусу на 97 відсотків, а сік граната і зелений чай – на 80 відсотків.
Соки граната і чорноплідної горобини, а також зелений чай, можуть послабити COVID-19, бо містять роблять негативний вплив на вірус рослинні поліфеноли, а також створюють кисле середовище.
Зазначимо, що отримані дослідниками дані ще повною мірою не вивчило наукове співтовариство. Так що поки не варто забувати про природу профілактику респіраторних захворювань. Намагайтеся висипатися, дихати повітрям, правильно харчуватися і по можливості додавайте фізичне навантаження. Не забувайте, що вживання солодощів і спиртних напоїв тільки пригнічує імунітет і захисні сили організму.