facebook

Сполучені Штати офіційно вийшли з Договору про відкрите небо

Сполучені Штати Америки покинули Договір про відрите небо через невиконання Росією своїх зобов’язань у рамках цього договору.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив державний секретар США Майк Помпео.

Сьогодні відповідно до попередніх заяв, вихід Сполучених Штатів з Договору про відкрите небо набуває чинності. Завдяки цьому Америка стає ще більш безпечною, адже Росія як і раніше не виконує свої зобов’язання”, – йдеться в повідомленні.

Довідка. Договір про відкрите небо (The Treaty on Open Skies) був підписаний 24 березня 1992 року в Гельсінкі представниками 23 держав-членів Організації з безпеки й співпраці в Європі (ОБСЄ). Росія ратифікувала договір 26 травня 2001 року, нині його учасниками є 34 держави. Вони можуть робити обльоти територій один одного з метою контролю військової діяльності.

Договір є безстроковим. Будь-яка держава-учасниця має право вийти з нього. Держава-учасниця, яка має намір вийти з договору, повідомляє про своє рішення не пізніше ніж за шість місяців до дати свого передбачуваного виходу. Депозитарії (Канада і Угорщина) негайно інформують усі інші Держави-учасниці про таке повідомлення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Сполучені Штати офіційно вийшли з Договору про відкрите небо